ALOE VERA ajuta la controlul GLICEMIEI chiar daca are si efecte secundare

Parerea nutritionistilor confirmata si de studii clinice este ca ALOE VERA are benefecii majore in tinerea sub control a glicemii.

Si asta chiar daca, poate spre surpriza unora, ALOE VERA are si efecte secundare, nu numai benefecii pentru santate.

Inainte sa vedem cum ALOE VERA ne ajuta la controlul Glicemiei iata care sunt principalele efecte secundare pe care in unele cazuri le poate produce administrarea acestei plante medicinale.

Unele dintre cele mai comune efecte secundare ale consumului de Aloe Vera sunt problemele digestive precum diareea si crampele la stomac.

aloe vera slabeste pareri forum nutritie

Aloe Vera poate actiona ca un laxativ, insa folosirea excesiva poate conduce la deshidratare si la dezechilibrul electrolitilor din corp.

Aloe vera poate imbunatati controlul glicemiei, contribuind la scaderea in greutate.

Administrarea de doua ori pe zi a unor capsule continand 300-500 de miligrame de Aloe Vera a contribuit la reducerea semnificativa a nivelului de zahar din sange al celor 72 de subiecti din grupul de studiu, diagnosticati cu prediabet.

Un alt studiu de 136 de persoane a descoperit ca administrarea unui gel cu Aloe Vera timp de 8 saptamani a redus greutatea corporala si procentul de grasime din corp, marind capacitatea de folosire a insulinei, hormonul implicat in controlul glicemiei.

De fapt, cercetatorii sunt de parere ca sunt doua moduri in care poti folosi Aloe Vera pentru a slabi. Prima posibilitate este prin imbunatatirea metabolismului. 

Unele studii au aratat ca Aloe Vera poate stimula metabolismul, marind numarul de calorii pe care le arzi de-a lungul zilei.

Intr-un studiu care a durat 90 de zile, administrarea de gel cu aloe vera unor cobai cu o dieta bogata in grasimi a condus la reducerea grasimii acumulate prin cresterea numarului de calorii pe care ei le-au ars.

Alt studiu efectuat pe animale a aratat ca Aloe Vera are impact asupra metabolismului, grasimii si zaharului din corp, prevenind, totodata, formarea stratului de grasime din jurul taliei.