APA insuficientă provoaca DURERI de cap, micsoreaza creierul si poate duce la DEMENTA

Hidratarea proasta a organsimului, apa consumata in cantitati insuficiente nevoilor fiziologice provoaca printre altele si dureri de cap, dar poate duce si la dementa.

Desi o mare parte din apa de care corpul are nevoie este consumata prin intermediul produselor alimentare, este important ca oamenii sa bea apa si alte lichide pe tot parcursul zilei.

Creierul este alcătuit din apă proporţie de 90% la naștere, procent care se poate reduce până la 65% la persoanele în vârstă.

Aportul insuficient de apă determină apariția durerilor de cap, a stării de somnolență și oboseală, a problemelor de concentrare și memorie, reduce capacitatea de atenție și afectează memoria pe termen scurt.
dementa provocata si de o hidratare insuficienta

S-a constatat că deshidratarea reduce temporar dimensiunile creierului, iar dacă se prelungește afectează celulele nervoase determinând apariția demenței senile. 

De vină ar fi disfuncția și agregarea proteinelor, în prezența unui volum de lichid interstițial scăzut, care este un defect al microcirculației. Proteinele defecte afectează transportul de informații din mecanismele biomoleculare ale creierului, ceea ce duce la consecințe neuronale și sinaptice.

De aceea, este recomandat să bem unul sau două pahare cu apă atunci când ne confruntam cu o durere de cap.

Foarte importantă este și calitatea apei pe care o bem. 

Plumbul din apă provenit de la instalațiile vechi ale blocurilor produc distrugerea celulei nervoase.

Alte modificări ale corpului și schimbări de comportament asociate cu aportul insuficient de lichide in organism includ: slăbiciune, oboseală, agitație, greață, amețeli, crampe musculare (în special la nivelul brațelor și picioarelor)

Si sa nu uitam ca pentru a avea o minte sănătoasă avem nevoie, pe lângă o alimentație sănătoasă, o hidratare optima, si de o formă de mișcare fizică pe care să o efectuam zilnic: sport, dans, mersul pe jos, activități fizice în gospodărie etc..


MAI POTI CITI