Asculta MUZICA BAROCA pentru CONCENTRARE si MEMORIE

Medicii psihologi sunt de parere ca muzica barocă compusa de Bach, Haendel, Telemann poate fi corect asociată cu fenomenul denumit „supramemorie”, amplificarea capacităţii de memorare a unui subiect influenţat de un factor extern, în cazul de faţă, muzica.

Experimentele cu muzica pe grupuri mari de persoane au fost efectuate plecând, însă, şi de la lucrări uzicale ale lui Wagner sau Beethoven, cu toate capabile să aducă îmbunătăţiri ale randamentului învăţării si memorizarii.

Iata o selectie de 5 piese de muzica clasica potrivite pentru studiu, invatare si memorare:

1) Johan Sebastian Bach – Clavecinul bine temperat. Asculta acum pe youtube.

2) Amadeus Mozart, Concerto for Violin and Orchestra, Concert No. 7 in D major. Asculta acum pe youtube.

lista muzica pentru concentrare si memorie de ascultat pe youtube


3) Amadeus Mozart - Piano Concerto No. 23. Asculta acum pe youtube.

4) Georg Philipp Telemann - The Best of Telemann Asculta acum pe youtube

5) The Best of Händel - asculta acum pe youtube

S-a dovedit ca piesele muzicale din repertoriul clasic si romantic activeaza cel mai mult creierul, muzica in stil baroc in special, adica Bach, Telemann, Handel.

De asemenea muzica compusa de Mozart activeaza aproape 100% din scoarta cerebrala, neuronii capătă un ritm specific geniilor. 

În urma explorarilor imagistice efectuate cu tomograful cu emisie de pozitroni, s-a demonstrat că muzica barocă, în tempo lent, are o extraordinara funcţie mnezică, adică muzica barfoca permite o îmbunătăţire considerabilă a memoriei.

În perioada barocă a fost creată tonalitatea. În această perioadă compozitorii și interpreții au folosit ornamentare muzicală mult mai elaborată, au realizat modificări în notația muzicală și au dezvoltat noi tehnici de interpretare instrumentală.

Muzica barocă a dezvoltat dimensiunea, diversitatea și complexitatea ansamblurilor instrumentale.