Cand sunt contraindicate DIETELE disociate

Dietele au fost analizate de cercetători și s-a ajuns la concluzia că nu există diete perfecte. Ce funcționează la mine, poate să nu funcționeze la tine. 

Desigur, restricția calorică este esențială, dar ceea ce face ca o dietă să fie bună pentru mine este măsura în care sunt capabilă să o urmez pe termen lung, deci aderența mea la acea dietă.

Dacă ești un adult sănătos și pentru tine este ușor să urmezi dieta disociată, atunci o poți lua în considerare ca o variantă optimă.

Când sunt contraindicate dietele disociate

O astfel de dietă disociata poate avea efecte bune la omul sănătos.

Dietele disociate sunt contraindicate în situații speciale dupa cum urmeaza.

DIETELE disociate contraindicatii si beneficii


Perioadele de sarcină și alăptare. Ambele sunt perioade din viața fiecărei femei în care este ideal să nu se recurgă la niciun fel de diete, disociate sau nu. Orice dietă poate implica deficiențe nutriționale.

Iar dacă un adult și le poate rezolva rapid, efectele pe produsul de concepție și apoi pe sugar sunt adesea ireversibile.

La persoanele care au boli cronice, chiar bine echilibrate: diabet zaharat, insuficiență hepatică, insuficiență renală, tulburări ale tubului digestiv cu malabsorbție consecutivă.

Copii aflați în creștere: chiar dacă cel mic este grăsuț, organismul său este sensibil și va reacționa negativ la nutrienți esențiali “livrați” la câteva zile.

Sportivi sau persoane care doresc să își crească masele musculare: dieta nu aduce suficienți nutrienți pentru un anabolism eficient.