CEAI de BUSUIOC forum. Ceaiul de busuioc beneficii, contraindicatii si administrare

Ceaiul de busuioc este o plantă medicinala diuretică care pe forumuri are parte atat de pareri pozitive cat si de comentarii negative.

Parerile negative despre ceaiul de busuioc sunt in principal legate de contraindicatia ca dacă urmează să facem intervenţie chirurgicală, o extracţie dentară, e bine ca două săptămâni înainte de a face acest lucru să nu consumăm busuioc pentru că poate da sângerare excesivă.

Ceaiul de busuioc se foloseste ca supliment alimentar pentru stimularea digestiei (usureaza activitatea digestiva prin excitarea sucurilor gastrointestinale.

Datorită efectelor sale deosebite asupra glandelor endocrine, maceratul din busuioc este considerat pe drept cuvânt un adevărat elixir al tinereţii, fiind indicat în cazurile de îmbătrânire prematură, menopauză, andropauză, frigiditate, sterilitate.

forum ceai busuioc beneficii contraindicatii preparare

Busuiocul poate fi folosită în infecţii urinare, are acţiune protectoare asupra vaselor de sânge, hipotensoare.

Macerată la rece, busuiocul este considerat un adevărat elixir al tinereţii fără bătrâneţe.

Maceratul de busuioc se prepară din opt linguriţe cu busuioc, ce se pun în apă timp de şapte, opt ore. Se filtrează, preparatul obţinut fiind consumat în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.

Puteţi face şi o infuzie (ceai) de busuioc.

Ceaiul de busuioc se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute.

Infuzia de busuioc se consuma intotdeauna calduta si neindulcita, 2-3 cani pe zi sau ori de cate ori este nevoie, de regula inainte de mesele principale.

Se vor păstra astfel principiile active ale plantei.

Beţi o cană de infuzie de busuioc după masa de prânz sau masa de seară, de 3-4 ori pe săptămână. Atenţie însă la cantităţi, mai ales dacă luaţi medicamente care scad tensiunea!

Decoctul din busuioc este indicat ca stimulent al secreţiei glandelor mamare la femeile care alăptează. 

Se pune un pumn de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece, se fierbe aproximativ două minute, se infuzează încă cinci minute, apoi se strecoară. Se consumă două căni de ceai de busuioc pe zi.

Pentru a scăpa rapid de durerile de cap sau de spasmele gastrice, puneţi cinci, şase picături de esenţă de busuioc pe o bucată de zahăr cubic. 

Tot împotriva durerilor de cap se pot utiliza cataplasmele din frunze proaspete de busuioc, zdrobite ulterior, ce se aplică pe frunte.

Aceleaşi cataplasme sunt remediul ideal împotriva mâncărimii provocate de înţepăturile de insecte. Se fricţionează locul cu frunzele de busuioc până la dispariţia senzaţiei de mâncărime.


MAI POTI CITI