Cum poate fi prevenită infecţia cu CORONAVIRUSUL din China

Potrivit Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus din China va dura cel puţin un an. 

Conform directorului executiv GAVI, Seth Berkley, oamenii de ştiinţă NU cunosc inca îndeajuns de multe despre epidemiologia noii boli provocata de virusul COVID-19 pentru a putea evalua corect riscul în această etapă.

Cum cercetătorii au secvenţionat şi publicat deja genomul virusului din China, mai multe organizaţii mondiale pot începe lucrul pentru a crea un vaccin.

Deşi reţetele pentru aceste vaccinuri se pot dezvolta mai uşor decât cele pentru malarie sau HIV, vor trece luni până când vaccinurile se vor putea comercializa.

cum prevenim infectia cu noul virus din china 2020

Pentru prevenirea infecţiei cu acest virus din China, trebuie respectate regulile generale şi individuale de igienă: spălatul pe mâini, folosirea batistei, aerisirea zilnică a locuinţelor şi igienizarea zilnică a spaţiului de lucru.

De asemenea, oamenii sunt încurajați să evite contactul „neprotejat” cu animalele vii, să gătească cu atenție carnea și ouăle și să evite contactul apropiat cu oamenii care prezintă simptome de gripă.

Au fost raportate cazuri de infectie cu noul coronavirus COVID-19  şi în afara Chinei, inclusiv în Japonia, Filipine, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda şi Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.

ATENTIE! Simptomele noului coronavirus din China sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată și dificultate în respiraţie.

Pe baza datelor actuale, perioada de incubaţie a virusului poate fi de până la 14 zile.