DEPENDENTA de ZAHAR cauze, tratament. Pofta de zahar si GLICEMIA scazuta.

Dependenta de zahar de la cauze, la ce carente ascunde si cum putea trata natural pofta de dulciuri.

În aparitia dependenţei de dulciuri este implicată dopamina – unul dintre principalii neurotransmiţători de la nivelul sistemului nervos. Consumul excesiv de zahăr determină creşterea nivelului de dopamină.

Pofta de dulciuri poate sa ascunda o carenta de magneziu, o problema foarte frecvent intalnita.

Dupa o lună în care zahărul este consumat zilnic, structura creierului se modifică, adap­tân­du-se creşterii progresive de dopamină.

Creierului începe să-i placă dulcele şi se­cretă mai mulţi receptori ai dopaminei. Astfel se intră într-un cerc vicios: cu cât nivelul dopaminei este mai mare, cu atât creşte nevoia de zahăr.

Asadar, care ar fi tratamentul indicat si natural pentru a scapa de dependenta de zahar.

Ca sa nu intampini fluctuatii ale glicemiei este recomandat sa consumi suficiente proteine, mai multe alimente cu un continut mare de fibre, cum ar fi leguminoasele si legumele, precum si carbohidrati complecsi.

Atunci cand te apuca brusc o pofta de zahar inseamna ca ai fluctuatii ale glicemiei din sange. Cand glicemia scade, corpul iti cere alimente care sa-i confere energie care stabilizeaza nivelul zaharului din sange.

Pentru a scăpa de această dependenţă de dulciuri, dieta şi stiulul de viaţă joacă un rol important:

dependenta de zahar si dulciuri forum cauze si tratament


a) Primul pas în acest scop este evitarea zahărului rafinat;

b) Reducerea consumului de sare şi de lactate, deoarece ambele cauzează pofta de dulce;

c) Consumarea alimentelor bogate în proteine;

d) Include în dietă alimente sau suplimente de vitamina D şi Omega 3, deoarece potrivit unui studiu, atunci cand nivelul de vitamina D este scăzut, hormonul care conferă senzaţia de saţietate nu functionează, astfel că vei simţi nevoia să mănânci tot timpul. Acizii graşi Omega 3 sunt implicaţi în funcţionarea normală a celulelor creierului şi în controlul insulinei.

e) Odihneşte-te suficient deoarece atunci: când suntem obosiţi, folosim adesea zahărul ca sursă de energie