DIETA cu putine PROTEINE reduce riscurile bolilor de INIMA

O dietă bazată pe plante poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. 

Cercetătorii de la Penn State au ajuns la parerea ca dietele care au un conținut scăzut de proteine au fost asociate cu un risc scăzut de boli cardiovasculare.

Aminoacizii sunt blocurile de construcție ale proteinelor. O subcategorie a aminoacizilor, numită aminoacizi cu sulf, inclusiv metionină și cisteină, joacă diverse roluri în metabolism și sănătate.

Carnea și alte alimente bogate în proteine sunt în general mai mari în conținutul de aminoacizi cu sulf.

Acest nou studiu de nutritie medicala oferă primele dovezi clinice că aportul excesiv de aminoacizi de sulf poate fi legat de bolile cronice la om.
pareri medicale dieta fara proteine previne bolile de inima

Cercetătorii au examinat dietele și biomarkerii de sânge de la mai mult de 11.000 de participanți dintr-un studiu național și a descoperit că participanții care au consumat alimente care conțin mai puțini aminoacizi cu sulf aveau un risc scăzut de boala cardiometabolică.

Sindromul cardiometabolic sau sindromul de insulinorezistenta reprezinta un cluster de factori cardiometabolici ce au drept rezultat in timp cresterea incidentei bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat tip II.

Sindromul cardiometabolic are o componenta genetica in determinismul lui dar si o componenta modificabila prin corectarea comportamnetului alimentar si a obiceiurilor de viata.

Cercetătorii de la Penn State au descoperit că un aport mai mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu un risc cardiometabolic crescut, luând în considerare factori precum vârsta, sexul și istoricul de diabet și hipertensiune arterială.

De asemenea, au descoperit că aportul mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu fiecare tip de aliment, cu excepția cerealelor, legumelor și fructelor.