DIETA Novak Djokovic. Meniul unui campion cu intoleranta la gluten

Sa ne facem o parere despre dieta (regimul de viata) a sportivului Novak Djokovic, un campion care se află la un nivel incredibil din punct de vedere fizic și mental.

În 2010, cu ajutorul nutriționistului sârb Dr. Igor Cetojevic, Novak Djokovic si-a schimbat radical alimentația.

Novak Djokovic a descoperit intoleranța la gluten, iar de atunci i s-a schimbat viața.

Ce mănâncă de fapt Novak Djokovic

În afară de antrenamentele zilnice o zi din viața lui Nole din punct de vedere al dietei arată în felul următor: multe legume, carne albă, nuci, semințe, uleiuri, etc. Totul, dacă este posibil, cât mai organic.
meniu dieta novak djokovic regim alimentar pentru sportivi

Cum arată cele trei zile tipice din punct de vedere alimentar din dieta lui Novak Djokovic

1) Ziua 1: Micul dejun începe cu un pahar cu apă, iar apoi cu două lingurițe de miere. Apoi avem musli pe bază de ovăz (fără gluten), stafide, afine, semințe de dovleac sau de floarea soarelui și migdale.

În ultima parte a dimineții ne putem întâlni cu pâine fără gluten sau biscuiți cu avocado și ton. Miezul zilei ne aduce pe platou un măr cu unt de alune sau pepene galben.

Cina este realizată dintr-o salată, minestrone și un file de somon cu roșii sărate.

2) Ziua a doua: Dimineața debutează tot cu paharul cu apă și cele două lingurițe de miere, plus o banană cu unt de arahide și fructe.

Continuăm cu o pâine prăjită fără gluten, cu unt de migdale și din nou miere. La prânz avem fructe din belșug și nuci. Continuăm cu o alta salată, cu ton, cu boabe de fasole cannellini și o supă de roșii.

3) Ziua a treia: Ovăz cu arahide și banane cu unt de fructe, desigur toate acestea după paharul cu apă și cele două lingurițe de miere. Mai târziu își vor face apariția hummusul de casă cu mere sau cu crudități.

Nole va continua cu salată și apoi cu paste (fără gluten, desigur) și poate cu pesto.

Pe listă se vor mai găsi avocado cu biscuiți și fructe.

La cină își vor face apariția salata cu avocado, supă de morcov și ghimbir și pui prăjit cu lămâie.