LEURDA beneficii si proprietati. Contraindicaţii la consumul de LEURDĂ.

In urma unor studii clinice efectuate in laboratoarele din Germania, leurda a fost declarata „Planta mileniului trei” pentru multiplele sale efecte benefice asupra organismului nostru.

In prezent, leurda este considerata din punct de vedere terapeutic mai puternica si eficienta decat usturoiul.

ATENTIE! Consumul de leurdă nu este recomandat înainte şi după efectuarea unei intervenţii chirurgicale, deoarece leurda subțiază sângele și reduce coagulabilitatea.

Parerea comentariilor despre leurda extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre leurda proprietati terapeutice, ceai de leurda beneficii, tinctura de leurda pareri:

1. Pareri Pozitive - 0,77
2. Sentiment Negativ- 0,58
3. Opinii Neutre - 0,56

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

leurda beneficii contraindticatii proprietati pareri forum

Leurda este foarte bogata in adenozina, substanta care, conform unor studii recente, are un rol esential in reducerea colesterolului, in scaderea tensiunii arteriale. 

Leurda e eficienta in ateroscleroza coronariana, hematurie si previne accidentele vasculare, evitand aparitia trombozei si tromboflebitei.

Leurda creste numai in padurile din Europa Centrala, iar pana in prezent nu a putut fi aclimatizata in nici o alta regiune. In tara noastra, verdele viu al frunzelor si albul luminos al florilor ei impodobesc padurile din Muntenia, Transilvania si sudul Moldovei.

Frunzele de leurda au componente asemanatoare cu cele ale usturoiului, predominand sulfura de alil, care imprima gustul si mirosul caracteristice tuturor speciilor din genul Allium.

In plus, leurda contine carotenoizi, vitaminele A si C, vitamine din complexul B, levuloza, ulei eteric complex, saruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru si proteine.

Leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Consumata sub forma de salata, suc, infuzie, decoct, tinctura, actioneaza favorabil in numeroase afectiuni.

Erick Bloc afirmă că leurda este o sursă naturală bogată de seleniu, iar unele cercetări au descoperit că seleniul poate reduce riscul cancerului de prostată. 

Alte cercetări au constatat că seleniul, datorită efectului său antioxidant, este ameliorează simptomele în caz de astm bronşic, fibroză chistică pulmonară, mătreaţă şi hipertensiune arterială.