MIHAELA BILIC de parere ca STATINELE sunt PERICULOASE, avand numeroase efecte secundare

Nutritionistul Mihaela Bilic este de parere ca dupa eroarea medicala din anii ‘70 in care grasimile alimentare au fost acuzate ca ar creste riscul de boli cardio-vasculare (cand de fapt vinovatul este zahărul), vine rândul unei alte intoxicări a industriei farma: trebuie sa luam statine pentru a diminua nivelul colesterolului in sange si, implicit, a scadea riscul de infarct si AVC.

Realitatea demonstreaza din pacate ca nu exista o relatie de cauzalitate directa intre nivelul colesterolului si bolile de inima, adica mai mult de jumatate din cazurile de infarct apar la persoane cu colesterol normal.

Exista nenumărate femei care traiesc cu un nivel de colesterol peste 250 si au arterele curate, fara nicio urma de placă de aterom si barbati care fac infarct sau accident vascular cerebral desi analizele sunt in parametrii normali.

Care sunt efectele secundare, adverse ale statinelor? 


mihaela bilic pareri negative statine efecte secundare grave

Ei bine efectele secundare ale statinelor sunt majore si cu bătaie lungă.

Pe langa slabiciunea/durerile musculare (mialgii) si toxicitatea hepatică, statinele scad dramatic productia de colesterol in organism- ori fara grasime (fara colesterol), nimic nu mai functioneaza cum trebuie.

De la secretia de hormoni pana la transmiterea impulsului nervos intre neuroni, de la schimburile de substante intre celule pana la gradul de hidratare al pielii, grasimile sunt vitale.

Fara grasime nu putem trai, nu ne putem apăra de boli, nu putem crește si nici “repara” celulele uzate.

ATENTIE Lipsa cronica de colesterol la nivel cerebral afecteaza ireversibil integritatea si functionarea sistemului nervos, creierul pur si simplu se “stafidește” si se usucă, deci nu are rost sa ne mirăm de explozia din ultimii ani a bolilor neurovegetative si de de frecventa alarmanta a cazurilor de Alzheimer.


MAI POTI CITI