Noi pareri: SUPLIMENTELE alimentare pentru IMUNITATE nu sunt toate eficiente

Exista foarte multe suplimente alimentare care promit stimularea sistemului imunitar si prevenirea bolilor, mai ales a celor din timpul iernii.

Din pacate, nu toate aceste suplimente alimentare pentru imunitate e au efectele promise.

Cel putin aceasta este parerea organismelor medicale care sustin ca singurele produse care vor actiona asupra sistemului imunitar sunt vaccinurile, iar acestea vor fi recomandate in mod corespunzator de catre medic.

Suplimentele alimentare care pretind ca stimuleaza sau „sustin” sistemul imunitar se incadreaza de obicei in cateva categorii principale: formule de vitamine si probiotice.

suplimentele alimentare pentru imunitate nu au efect deseori

Exista o parte de adevar in ceea ce priveste faptul ca vitaminele pot ajuta la sustinerea functiei imunitare.

Vitaminele pot ajuta la ameliorarea bolilor si a altor probleme de sanatate, dar acest lucru este valabil doar la persoanele care au un grad ridicat de subnutritie.

Astfel, formulele de vitamine vor avea mult prea putine efecte asupra sanatatii daca aceasta este deja buna.

Cand vine vorba despre probiotice, exista si aici o parte de adevar. Este adevarat ca bacteriile si microorganismele care traiesc la nivel intestinal pot juca roluri importante cu privire la sanatate.

Pentru a intelege de ce suplimentele alimentare nu sunt eficiente pentru sistemul imunitar, trebuie sa fie inteles modul in care acesta functioneaza. In plus, ideea de a stimula sistemul imunitar este defectuoasa.

Functia imunitara a organismului uman este foarte fin reglata, astfel incat sa existe o eficienta crescuta in limitarea capacitatii bacteriilor, virusurilor si parazitilor de a provoca infectii.

Daca ar exista un impuls major asupra sistemului imunitar, de exemplu prin administrarea de suplimente alimentare, organismul ar putea declansa bloi autoimune si alte probleme grave de sanatate.

Un sistem imunitar hiperactiv poate produce alergii, diabet si diferite alte tipuri de tulburari autoinflamatorii si autoimune.