Nou TRATAMENT care scade Tensiunea Arteriala de la 220 cu 90 până la 140 cu 80

Noutati medicale in tratarea hipertensiunii arteriale. Cercetătorii de la Universitatea Australiei de Vest au testat cu succes pe subiecți umani o procedură medicală de ultimă oră, care vine sa completez eforturile medicilor de a găsi un tratament eficient pentru hipertensiunea arterială.

Procedura medicală inovativă dezvoltata în Australia țintește corpii carotidieni - mici organe situate pe lateralele gâtului, care reglează sistemele cardiovascular și respirator.

Intervenția chirurgicală constă în ghidarea unui cateter prin vena femurală din zona inghinală până la gât, în zona adiacentă corpilor carotidieni. 

Corpii carotidieni sunt țintite cu pulsuri scurte de ultrasunete, ceea ce le face incapabile de a-și exercita funcția.

noi tratamente hipertensiunea arteriala eficiente de lunga durata


Expunerea corpului carotid la ultrasunete ar putea scădea în mod permanent hipertensiunea la pacienții care nu răspund la medicație sau schimbări în stilul de viață. 

„Știm că pacienții cu hipertensiune ce nu poate fi controlată au adesea corpi carotidieni hiperactivi, așa că încercăm să amuțim, sau cel puțin să reducem activitatea acestor organe”, a declarat Schlaich.

Prima persoană pe care a fost testată procedura, în anul 2016, a fost o femeie în vârstă de 78 de ani, care suferea de hipertensiune de 30 de ani.

În urma tratamentului tensiunea sa a scăzut de la 220 cu 90 până la 140 cu 80 mmHg, un nivel tot ușor ridicat, dar mai ușor de gestionat.

Autorii speră ca procedura să fie disponibilă pentru pacienții cu hipertensiune din toată lumea în 3-4 ani.

Insă intervenția NU va fi folosită pentru toate persoanele cu hipertensiune, însă va fi utilă pentru acei pacienți care nu răspund la medicamente sau modificări în stilul de viață.