Parerea Medicilor este ca locuinţele IZOLATE TERMIC aduc PROBLEME de sănătate

Medicii sunt de parere că locuinţele izolate termic sunt un pericol şi pot aduce problemele de sănătate.

Un bloc izolat termic poate fi sursă de boli pentru locatari, dacă nu este ventilat corespunzător.

Specialiștii în construcţii alaturi de medici recomdandă ca, la interval de o oră, fiecare cameră a locuinţei să fie aerisită.

Izolarea termică a locuinţelor este un lucru foarte bun, însă, acest lucru nu trebuie să excludă ventilarea corectă şi periodică a încăperii pentru că o încăpere care nu este aerisită creşte riscul de îmbolnăvire.

termopanul ne poate imbolnavi de plamani


Riscul de infecţii acute, dar şi riscul de infecţii cronice pulmonare şi aici ne referim la acutizarea unui astm bronşic.

Cauza exactă a astmului nu este cunoscută, dar există în prezent tratamente care controlează boala şi reduc şi normalizează inflamaţia cronică din caile aeriene.

În cazurile severe sau necontrolate, astmul poate fi o boală care ameninţă viaţa. Rata deceselor a crescut semnificativ din anii '70 până în prezent. Decesele apar mai frecvent la adulţi

Problema ce a apărut este legata de apariția noilor tehnologii, ne-am bucurat în momentul în care am putut să ne montăm o tâmplărie termoizolantă care ne asigură o etanșeizare foarte bună a încăperii, dar nu ne-am gândit că această etanşeizare poate să aibă repercusiuni asupra calităţii aerului.

Producătorii de tâmplărie termoizolantă au gândit o rezolvare la această problemă şi au invetat nişte fante de aerisire.

Din păcate aceste fante  de aersisire NU se montează pentru că sunt mai scumpe!!!