Parerea Neurologului: FERICIREA este adusa de aceste lucruri simple. Sfaturi pentru a fi fericit.

Doctorul neurolog Alex Korb este de parere ca pentru fericirea creierului sunt foarte importante relațiile cu cei din jurul nostru. 

Vrei să te simți mai bine și să fii fericit? Apropie-te de prieteni, rude și colegi, iar pe cei dragi îmbrățișează-i și sărută-i mai des.

Dr. Alex Korb este autorul cărții de succes “Spirala ascendentă: cum să folosești neurologia pentru a inversa cursul depresiei, cu câte o schimbare mică”.

Asadar sa vedem care sunt recomandarile si sfaturile neurologului Korb care ne ajuta sa fim fericiti:

sfaturi cum sa fim fericiti de la neurolog care au efect

1) Exprimăți-vă sentimentele negative.

Când nu te simți bine, încearcă să definești starea ta. Să fie tristețe, supărare sau îngrijorare? Nu e o glumă, iar acest exercițiu te va face să te simți mai bine. Îl poți face chiar acum, dacă există gânduri care te macină.

Glanda amigdală reacționează la emoții și îți influențează organismul și felul său de a reacționa.

Experimentele făcute pe oameni au demonstrat că exprimarea a ceea ce simți reduce considerabil impactul la nivelul fizic, în corp.

Fiindcă da, tensiunile neexprimate prea mult timp pot duce la declanșarea bolii în corp.

Pur și simplu încearcă să-ți numești starea proastă cumva în loc să te tot întrebi ce și cum e cu ea, și s-ar putea să te surprindă rezultatele.

2) Recunoștința. 

Trebuie să găsești în orice situație un motiv de a învăța ceva. Se pare că recunoștința are un impact major în creier.

Orice piedică se poate transforma în ceva pozitiv, dacă reușești să-ți antrenezi mintea în așa fel încât să fie recunoscătoare pentru experiență.

Din orice poate ieși ceva bun. Așa că nu te grăbi să te plângi, ci acceptă cu recunoștință!

Procesele chimice din creier declanșate prin această practică te vor face fericit.

3) Nu te izola

Se pare că singurătatea face bine doar o perioadă. Însă contactul cu oamenii este esențial pentru o bună sănătate mentală.

Triază oamenii cu care îți petreci timpul și înconjoară-te de cei pe care îi stimezi. Creierul nostru percepe respingerea de către un alt om ca pe o fractură fizică!

Excluderea socială activează cortexul frontal și centrul durerii, exact ca durerea fizică.

Pe scurt, pentru creier sunt foarte importante relațiile cu cei din jurul nostru. Îmbrățișările produc o chestie foarte tare numită oxitocină. Și cu cât durează mai mult, cu atât e cantitatea mai mare.

4) Nu amâna deciziile

Neurologul spune că tărăgănarea lucrurilor este nocivă, atunci când îți rezolvi problemele, reduci anxietatea și îngrijorarea.

Și nu căuta decizia „cea mai bună”. Ia-o, în schimb, pe cea care te liniștește cel mai mult. Gândește-te că oricum trebuie să iei una.

Ia decizia care să fie destul de bună încât să nu te facă să te gândești prea mult la ea, pentru că un creier prea încărcat nu ajută decât la o stare de confuzie generalizată.