Pareri DIETA de Slabire KETO: PERICULOASA dupa o saptamana de tinut

Cercetatorii de la Universitatea Yale sunt de parere ca o dietă ketogenă - care furnizează 99% din calorii din grăsimi şi doar 1% din carbohidraţi produce beneficii pentru sănătate pe termen scurt, dar are efecte negative care apar după aproximativ o săptămână.

Modul de funcționare a dietei de slabire keto este prin faptul ca aceasta păcăleşte corpul să ardă grăsimile, a declarat autorul principal Vishwa Deep Dixit de la Şcoala de Medicină Yale.

Atunci când nivelul de glucoză al organismului este redus datorită conţinutului redus de carbohidraţi al dietei, organismul acţionează ca şi cum ar fi în stare de înfometare - deşi in realitate el nu este - şi începe să ardă (metabolizeze) grăsimile în loc de carbohidraţi.

La rândul său, acest proces metabolic produce substanţe chimice numite corpuri ketonice ca sursă alternativă de combustibil.

dieta keto pareri forum medical

Când organismul uman incepe sa arda corpuri ketonice, celulele T gamma delta de protecţie a ţesuturilor se înmulţesc în tot corpul. 

Acest lucru reduce riscul de diabet şi inflamaţia şi îmbunătăţeşte metabolismul organismului, a spus Dixit. 

După o săptămână pe dietă keto, a spus el, şoarecii arată o reducere a nivelului de zahăr din sânge şi a inflamaţiilor.

Însă, atunci când corpul se află în acest mod „înfometat”, stocarea grăsimilor se întâmplă simultan cu arderea grăsimilor, au descoperit cercetătorii.

Când şoarecii continuă să mănânce dieta cu conţinut ridicat de grăsimi, cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, după o săptămână, a spus Dixit, ei consumă mai multe grăsimi decât pot arde şi dezvoltă diabet şi obezitate.

„Ei pierd celulele T delta gamma protectoare din grăsime”, a spus el.

In concluzie dieta Keto este mai bună în doze mici decat in doze mari!


MAI POTI CITI