Pareri REMDESIVIR tratament impotriva virusului din China de la Gilead Sciences

Au aparut primele pareri medicale pozitive care considera ca medicamentul REMDESIVIR de la Gilead Sciences ar putea fi un tratament eficient impotriva coronavirusului din China.

Oficialii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au speciificat  că studiile clinice ale „remdesivir” asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.

Compania farmaceutica Gilead Sciences a confirmat pentru CNN Business că lucrează cu autoritățile medicale din China la două studii pentru pacienții care au fost infectați cu Covid-19, denumirea oficială a acestei tulpini de coronavirus.

Remdesivir pareri forumuri medicale medicament impotriva coronavirus


Medicamentul experimental antiviral remdesivir dezvoltat de grupul Gilead a prevenit MERS și a redus semnificativ simptomele infecției.

Gilead a furnizat doze ale medicamentului autorităților chineze, în condițiile în care în prezent nu există niciun tratament aprobat pentru coronavirus, considerat o amenințare la adresa sănătății pe plan mondial.

Remdesivir a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), doi viruși similari cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.

Totuși, remdesivir a mai obținut anterior rezultate pozitive în testele realizate pe maimuțe infectate cu Ebola, însă s-a dovedit ulterior ineficient la oameni în cazul aceleiași infecții.

Spre deosebire de alte medicamente testate în prezent, remdesivir nu este încă aprobat de nicio autoritate de reglementare pe plan mondial.

Însă medicamentele neaprobate sunt uneori utilizate sau testate în situații de urgență, atunci când autoritățile medicale consideră că tratamentul ar putea ajuta pacienții care nu dispun de opțiuni terapeutice.

Medicamentul remdesivir a fost deja folosit în statul Washington din SUA în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus – un bărbat în vârstă de 35 de ani care a călătorit la Wuhan, epicentrul epidemiei, iar după ce s-a întors în SUA a fost prima persoană din țară la care s-a confirmat prezența coronavirusului.
MAI POTI CITI