PEȘTELE și Uleiul de măsline ALIMENTE ideale pentru SĂNĂTATEA Creierului

Creierul are nevoie de o alimentație adecvată pentru a funcționa cum trebuie, a fi sănătos, timp îndelungat.

Aportul de omega 3 se asigură prin consumul de pește, ulei de pește, alge, fructe de mare, ulei de in, de rapiță, de soia, nuci, alune. Nucile si alunele trebuie consumate crude, nu prăjite sau sărate.

Acizii grasi Omega 3 protejeaza creierul impotriva pierderii in volum, fenomen caracteristic inaintarii in varsta. 

Potrivit specialistilor, persoanele afectate de dementa inregistreaza pierderi in volum semnificative. 0,5% pe an este o valoarea normala pentru modificarea in volum a creierului dupa varsta de 70 de ani.
uleiul de masline si pestele previn dementa senila

Este recomandat peștele gras oceanic, de apă rece, (mai ales somon salbatic, sardele, macrou, macrou, ton și hering).

Peștele trebuie preparat fără adaos de grăsime, în tigăi antiaderente sau la cuptor. Dintre toate uleiurile vegetale, uleiul de măsline este cel recomandat.

Un element esențial pentru ca un ulei de măsline să fie considerat extravirgin este gradul de aciditate care trebuie sa fie mai mic de 1%.

De asemenea, este esențial ca uleiul să fie obținut prin presare la rece.

Carnea de pasăre (fără piele) și ouăle de la păsări hrănite natural, fără hormoni și chimicale), carnea de vanat sunt surse bune de proteine și vitamina B12.

Proteinele participă la fabricarea de neuro¬transmițători (acetilcolina, serotonina, dopamina).

Aceștia sunt responsabili pentru procesele de gândire, pentru formarea rețelelor neuronale prin care neuronii comunică între ei.

Vitamina B12 se absoarbe mai greu după vârsta de 50 de ani și de aceea este important un aport crescut în această perioadă a vieții.

NU UITATI! O hrană de bună calitate contribuie la ținerea la distanță a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.


MAI POTI CITI