REINFECTAREA Pacientilor INFECTATI cu VIRUSUL din China naste ingrijorare

Ingrijorare in lumea medicala: pacienti considerați vindecati de coronavirusul din China au fost testați din nou pozitiv la infectia cu COVID-19.

Un număr tot mai mare de pacienți cu coronavirus externati în China și în alte părți au fost testați pozitiv după recuperare, uneori la cateva săptămâni după ce au fost lăsați să părăsească spitalul, ceea ce ar putea îngreuna eradicarea epidemiei.

Guvernul prefectural din Osaka  Japonia a declarat că o femeie care lucrează ca ghid turistic a fost testata pozitiv pentru coronavirus pentru a doua oară.

Au urmat rapoarte din China care au prezentat alte cazuri de pacienti considerați vindecați și care erau din nou infectați cu coronovirusul din China.

alerta medicala pacienti infectati a doua oara cu virusul din china

Experții spun că există mai multe moduri în care pacienții ar putea să se îmbolnăvească din nou de virusul COVID-19. 

Pacienții convalescenți s-ar putea să nu creeze suficienti anticorpi in organism pentru a dezvolta imunitate la COVID-19 și sunt infectați din nou.

De asemenea, virusul din China ar putea fi „bifazic”, ceea ce înseamnă că este latent înainte de a crea noi simptome.

Allen Cheng, profesor de epidemiologie pentru boli infecțioase la Universitatea Monash din Melbourne, a spus că nu este clar dacă pacienții au fost re-infectați sau au rămas „persistent pozitivi” după dispariția simptomelor lor.

Dar el a spus că detaliile cazului din Osaka, Japonia sugerează că pacientul fusese reinfectat.

Alți experți iau in considerare, de asemenea, posibilitatea „intensificarii dependenței de anticorpi”, ceea ce înseamnă că expunerea la viruși ar putea face pacienții mai expuși riscului de infecții suplimentare și de simptome mai grave.

„Aș spune că este mai puțin despre dacă este posibil ca re-infecția cu COVID-19 să apară decât cât de des poate aparea”, a spus profesorul Allen Cheng.


MAI POTI CITI