Ultimele INFORMATII despre răspândirea CORONAVIRUSULUI din China in lume

Răspândirea rapidă a coronavirusului din China a sporit frica de pandemie vineri 28 februarie 2020, șase țări raportând primele lor cazuri de infectare cu COVID-19 iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat semnalul de risc asupra impactului ca fiind „global”.

Încă patru persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, a declarat agenția de protecție civilă vineri, ceea ce a adus totalul la 21, în timp ce numărul celor care au testat boala a sărit la 821 din 650 cu o zi înainte.

În Europa, Germania a avertizat despre o epidemie iminentă, iar Grecia, o poartă de intrare pentru refugiații din Orientul Mijlociu, a anunțat controale mai strânse la frontieră.

ultimele stiri despre raspandirea virusului din china in lume

Germania are aproape 60 de cazuri, Franța aproximativ 57 și Spania 23 de cazuri de infectie cu virusul din China.

Iranul a anunțat vineri închiderea tuturor școlilor timp de trei zile începaând de sâmbătă, deoarece numărul morților din cauza COVID-19 a crescut la 34, cu 388 de persoane infectate.

Coreea de Sud a raportat cea mai mare creștere zilnică, deoarece numărul total de infecții cu coronavirusul din China  a crescut cu 571 la 2.337 vineri 28 februarie 2020. Numărul morților a ramas la 13, neschimbat față de o zi mai devreme.

Focarul de coronavirus este „din ce în ce mai mare”, a declarat, vineri, Organizația Mondială a Sănătății, după ce Nigeria a confirmat primul sau caz din Africa sub-Sahariană, reiterând avertismentul că virusul din China ar putea ajunge ”în toate țările”.

Lituania, Belarus, Azerbaidjan și Noua Zeelandă au raportat primele cazuri vineri. România a confirmat încă două cazuri de infectie cu coronavirus dupa primul caz de miercuri, iar Israelul a raportat a doua infecție cu COVID-19.

Statele Unite au cerut armatei sale din Arabia Saudită să evite locurile aglomerate, inclusiv mall-uri și cinematografe.

Cipru va închide patru puncte de control care leagă cele două părți ale insulei împărțite etnic timp de șapte zile, ca măsură de precauție împotriva răspândirii virusului din China.

Rusia a interzis temporar ca iranienii să intre în țară și a spus că va restricționa, de asemenea, intrarea sud-coreenilor începând cu 1 martie 2020.

Autoritățile din Hong Kong au pus în carantină un câine aparținând unui pacient cu coronavirus după ce a fost testat „pozitiv slab” pentru virus, dar au spus că nu au încă dovezi că virusul din China poate fi transmis animalelor de companie.


MAI POTI CITI