VIRUSUL din CHINA: 800 de noi cazuri într-o singură zi in COREEA de SUD. Alerta medicala.

Noutati medicale virusul din China: Autoritatile medicale din Coreea de Sud in alerta maxima dupa ce intr-o singura zi s-au consemnat peste 800 de cazuri noi de infectie cu coronavirusul din China.

Asta in timp ce Numărul cazurilor de coronavirus în Italia a ajuns la aproape 900. Peste 40 de cazuri în Spania.

476 din cazurile nou de infectie cu virusul din China confirmate sunt din oraşul sud-estic Daegu, persoanele infectate făcând parte dintr-o comunitate religioasă care se întrunea la o biserică din oraş.

Celelalte 60 de contaminare cu COVID-19 provin din provincial învecinată Gyeongsang de Nord, a transmis Centrul Coreean pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor sâmbătă dimineaţa, citat de Reuters.

stiri de ultima ora numarul bolnavilor de coronavirus din lume


Între timp au mai fost raportate alte peste 200 de cazuri de posibile infectii cu virusl din China.

Asadra, in acest moment, Coreea de Sud a anunţat că a ajuns într-un moment critic în lupta cu coronavirusul după ce 813 de noi cazuri de infectare au fost confirmate într-o singură zi, de vineri până sâmbătă, dupa cum relatează publicatia online The Guardian.

Numărul de cazuri de coronavirus din Coreea de Sud a crescut la 3.150 la aproximativ o lună de la izbucnirea epidemiei în oraşul sud-estic Daegu.

17 oameni au murit. Vice-ministrul sănătăţii din Coreea de Sud, Kim Kang-lip a avertizat sâmbâtă 29 februarie că eforturile de control al epidemiei au atins un „moment cu adevarat critic”.

Autorităţile sanitare coreene au testat peste 210.000 de membri şi 65.000 de novici ai bisericii după ce o femeie de 61 de ani supranumită „pacientul 31” a participat la mai multe slujbe înainte de a fi diagnosticată. 

Aproape 90% dintre aceştia au fost verificaţi: circa 3.300 dintre ei au prezentat simptome precum febră.

Oficiali ai provinciei vor să intenteze proces bisericii care ar fi refuzat să ofere o listă completă a membrilor săi. Biserica neagă acuzaţiile şi denunţă atacurile la adresa adepţilor săi.


MAI POTI CITI