ALERTA! 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, testați pozitiv la coronavirus

Este alerta medicala la Spitalul Universitar din Bucuresti. Testele au aratat ca 17 cadre medicale si 10 pacienti sunt INFECTATI cu noul CORONAVIRUS!

Din Spitalul Universitar s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultatele.

Testarea pentru infectarea cu SARS Cov-2 a fost declanșată în 22 martie, în rândul personalului medical și al pacienților, observându-se "o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB".

care cazuri de coronavirus sunt la spitalul universitar bucuresti

"Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. 

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", a mai transmis GCS.

În urma anchetei au fost convenite "măsuri urgente" propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienți de la Spitalul Universitar Bucuresti infectati cu noul coronavirus au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19).


MAI POTI CITI