CORONAVIRUSUL poate afecta INIMA. Muschiul inimii sufera leziuni, sustine studiul publicat in JAMA Cardiology

Noi pareri medicale privind efectele grave pe care infectia cu coronavirus SARS CoV-2 arata ca  noul coronavirus atacă și inima, nu doar plămânii, iar în cazul unui cord deja bolnav, leziunile produse asupra muschiului inimii avand poțential fatal.

Dr. Mohammad Madjid, conducătorul studiului a publicat rezultatele cercetarii in revista medicala JAMA Cardiology.

Probabilitatea ca mușchiul inimii să fie afectat de noul coronavirus este destul de mare.

Evident, asta crește riscul mortalității în cazul celor cu afecțiuni cardiace preexistente.

pareri coronavirus leziuni muschiul inimii

Dr. Mohammad Madjid a concluzionat că noul cornavirus exacerbează problemele cardiovasculare preexistente și îmbolnăvește de inimă oameni care, înainte de a lua Covid-19, erau perfect sănătoși.

În cadrul cercetării conduse de cardiologi pe pacienți cu Covid-19, s-au descoperit infecții și inflamații ale mușchiului cardiac chiar și la cei care nu sufereau de afecțiuni cardiovasculare înaintea contractării noului coronavirus.

Se stia ca coronavirusului Covid-19 atacă întâi plămânii, dar nu se limitează la ei, conform unui studiu publicat de National Geographic. Intestinele, ficatul și rinichii pot avea și ele de asemenea de suferit.

Noul studiu clinic realizat de echipa doctorului Dr. Mohammad Madjid arată însă că noul coronavirus produce și leziuni cardiace. 

De aceea, rata mortalității la persoanele cu boli de inimă care iau Covid-19 este foarte ridicată.

Conform doctorilor din Wuhan, 70% dintre persoanele cu boli de inimă care au luat noul coronavirus au dezvoltat forme severe de Covid-19 și au decedat.


MAI POTI CITI