LUPINUL alternativa vegetala la CARNE. Faina de LUPIN intrebuintari. Pareri forumuri.

Planta LUPIN cunoscuta in Romania sub numele populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb) nu numai ca este comestibila, ci dupa pararea nutritionistilor datorita faptului ca  lupinul are un conținut ridicat de proteine, comparabil cu cel din soia,  il face o alternativa la carne, un aliment extraordinar.

Lupinul adăugat în alimente ajută la controlul apetitului ceea ce il face un aliment extrem de util in dietele de slabire!

Lupinul este bogat în fibre solubile și de aceea scade colesterolul total, fără a afecta insa nivelul colesterolului bun HDL.

Studii recente au scos în evidenţă faptul că lupin reduce timpul de tranzit, pH-ul din colon, acţionând ca un pre-biotic, ceea ce duce la îmbunătăţirea sănătăţii intestinale.
faina de lupin pareri forumuri intrebuintare

Între varietățile de lupin folosite în alimentație, în special în zona mediteraneană, se numără: lupinul alb, lupinul galben, lupinul albastru.

Toate tipurile de lupin trebuie preparate după o metodă specifică înainte de a fi consumate.

Aceasta presupune înmuiatul lupinului în apă sărată un anumit număr de zile. În țările mediteraneene și orientale, sunt consumate la fel de des precum consumăm noi alunele.

În ţările mediteraneene şi orientale, boabele de lupin sunt consumate la fel de des precum alunele. 

Aceste boabe de lumin conservate pot fi făcute pastă, la fel ca humusul din năut sau iahnia din fasole. Tot din ele se pot face crochete de lupin, un delicios produs vegetarian căutat prin alte ţări.

Lupinul se consumă şi prăjit cu sare şi condimente (boia dulce/iute).

Seminţele de lupin conţin in compozitie: glucide, lipide, proteine, alcaloizi, ureide, fosfolipide, lectine, triterpene, flavone, aminoacizi, vitamine, acizi organici, acizi graşi.

Faina de Lupin e considerata de multi nutritionisti ca fiind un inlocuitor perfect pentru carne sau lactate.

Pentru ca nu contine multe fibre, nu are colesterol sau gluten, faina de lupin reprezinta si o alegere cat se poate de sanatoasa.

Făina de lupin este mai bogată în proteine vegetale decât făina de grâu, fiind recomandată în alimentaţia zilnică.

Faina de lupin poate fi adăugată în:  Shake-uri proteice, moothie-uri care pot înlocui micul djun; Pâine de casă, brioşe, checuri; Cerealele de dimineaţă;  Tocăniţe; Dulciuri dietetice şi reţete raw-vegane.


MAI POTI CITI