Medicamentele din SCHEMA de tratament pentru COVID-19, publicate în Monitorul Oficial

Este oficial acum, protocolul de tratament pentru coronavirusul SARS-CoV-2 care provoaca boala COVID-19 a fost publicat in Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19.

Documentul oficial publicat astazi prevede variantele de tratament pentru diverse manifestări ale bolii COVID-19.

"Direcţiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, unităţile sanitare publice şi private, precum şi personalul medical implicat în furnizarea de servicii medicale din specialităţile implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”, se arată în Ordinul nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, publicat în Monitorul Oficial, pe 24 martie 2020.

medicamente schema tratament coronavirus oficiala


Conform documentului, protocolul de tratament pentru boala COVID-19 a fost conceput, între altele, după experienţa medicilor în timpul epidemiei SARS din 2003. 

„La ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratamentul infecţiei COVID-19. Medicamentele propuse în acest protocol se bazează pe experienţa epidemiei de SARS din 2003, MERS din 2012 şi pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2”, se arată în protocol.

Conform documentului, formele fără simptome ale COVID-19 NU se tratează, iar formele uşoare ale acestei afecţiuni se tratează cu Paracetamol sau cu alte simptomtice.

Apoi, formele uşoare, fără pneumonie, sunt tratate cu Lopinavir / Ritonavir sau Hidroxiclorochină.

Pacienţii cu pneumonie fără semne de severitate vor fi trataţi cu Hidroxiclorochină, iar cei cu forme severe sau chiar critice vor primi Hidroxiclorochină, Remdesivir şi Tocilizumab.


MAI POTI CITI