Nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19 bazat pe produsul BLUE inventat de cercetatori romani

Cercetătorii Universității Politehnica din București (UPB) anunta ca au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19 care isi bazeaza proprietatile dezinfectante pe produsul BLUE.

Soluția de dezinfectare este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research București și Biotehnos București, si odata cu aparitia oficiala a stirii pe contul de Facebook al rectorului Mihnea Costoiu, a fost primita cu pareri si comentarii pline de entuziasm.

pareri dezinfectant blue coronavirus produs la universitatea bucuresti

Vasile Ovidiu Allen Felicitări tuturor... Succes deplin în continuare...Să îl vedem pe piață cât mai curând posibil...Un motiv în plus pentru ca cercetarea să primească mai multe resurse financiare publice și chiar private dacă ne uităm atent la modele occidentale de succes...

Noul dezinfectant eficient împotriva COVID-19 poate fi produs rapid în cantități mari și are impact redus asupra mediului - calități pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat.

Echipei de cercetatori de la UPB care a dezvoltat noul dezinfectant eficient impotriv coronavirusului este formată din: prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuța Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.


MAI POTI CITI