Pareri Amețeli în timpul sarcinii. Care sunt cauzele, tratamentul si recomandările medicale ameteli la gravide.

Sa vedem care este parerea  specialistilor despre ametelile intalnite in sarcina la gravide. In primul rand trebuie sa stiti ca amețelile în sarcină sunt un „simptom” normal la femeile gravide, atât în primul trimestru, cât și în restul sarcinii.

Amețelile în timpul sarcinii pot avea mai multe cauze, de la schimbările prin care trece organismul (la începutul sarcinii, în perioada de tranziție), până în momentul dezvoltării fătului (amețelile pot apărea ca urmare a presiunilor exercitate de cel mic asupra vaselor de sânge).

Amețelile în sarcină pot fi determinate de un număr mare de factori, de cele mai multe ori inofensivi pentru făt. Dacă ți se întâmplă să ai amețeli des sau acestea sunt însoțite de alte simptome, este indicat să vorbești cu doctorul.

pareri ametelile in sarcina forumuri mamici


Principala cauză a apariției amețelilor în sarcină este dată de schimbările hormonale care duc la relaxarea vaselor de sânge. 

Relaxarea vaselor de sannge facilitează fluxul sanguin spre făt, însă reduce circulația în restul zonelor corpului. Astfel ca apare hipotensiunea arterială care poate duce la amețeli.

Dacă ai anemie sau vene varicoase există un risc și mai mare de a ameți pe durata sarcinii.

În al doilea trimestru de sarcina, amețelile apar ca urmare a presiunii exercitate de uterul mărit asupra vaselor de sânge. 

De asemenea, amețelile pot apărea și în a doua parte a sarcinii mai ales atunci când stai întinsă pe spate, iar greutatea fătului pune presiune asupra venei cave (o venă de mari dimensiuni care duce sângele din partea inferioară a corpului spre inimă).

Iata si cateva recomandari simple care iti vor fi de ajutor in prevenirea si controlul ametelilor in timpul sarcinii:

Evită să stai în picioare pentru mult timp – dacă nu ai de ales, fă câteva mișcări simple pentru picioare pentru a asigura circulația

Ridică-te ușor de pe scaun, din pat, sau din cadă

Evită dușurile sau băile fierbinți

Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată bogată în alimente cu fier și consumă cel puțin cinci mese mici pe zi

Poartă haine comode și largi pentru a evita restricțiile vaselor de sânge

Evită să dormi pe spate începând cu al doilea trimestru – doctorii recomandă dormitul pe o parte sau folosirea unor perne pentru a evita blocajele circulatorii

DE RETINUT! Cel mai important lucru atunci când amețești este să nu te panichezi. Următorul pas pe care trebui sa il faci este să te așezi pe scaun/pat pentru a-ți reveni.

Dacă nu ai cum, trage aer în piept și inspiră și expiră ușor, dezbracă-te de hainele care te strâng, deschide ferestrele pentru a avea acces la aer curat și spală-te pe față cu apă rece


MAI POTI CITI