PRIMUL medicament contra CORONAVIRUSULUI, un ANTICORP MONOCLONAL este gata

Primul medicament specializat care atacă coronavirusul Sars-CoV2, un anticorp monoclonal, specializat în recunoașterea proteinei pe care virusul o folosește pentru a ataca celulele respiratorii umane este gata.

Cercetarea a fost publicată pe site-ul BioRxiv de catre echipa Universității Olandeze din Utrecht condusa de Chunyan Wang.

Cercetătorii au declarat pentru BBC că va dura câteva luni până când medicamentul care atacă coronavirusul Sars-CoV va fi disponibil, deoarece acesta va trebui testat pentru siguranța și eficacitate.

pareri primul medicament contra coronavirusului din china

Prin legarea la proteina Spike, care se găsește pe suprafața coronavirusului, anticorpul monoclonal împiedică atașarea celulelor și în acest fel face imposibilă pătrunderea virusului în interiorul acestora.

Din acest motiv, cercetătorii sunt convinși că anticorpul are un potențial important "pentru tratamentul și prevenirea Covid 19".

Cercetătorii lucrau deja la un anticorp împotriva virusului Sars când a explodat epidemia Covid-19 sau Sars 2 și au realizat că anticorpii eficienți împotriva primei boli ar putea ajuta si in cazul celei de-a doua. 

Studiile sunt încă în desfășurare și anticorpul trebuie să fie supus unor teste foarte riguroase, dar cercetătorii speră să convingă o companie farmaceutică să o fabrice.

Toate acestea, potrivit oamenilor de știință Utrecht, ar dura mult mai puțin timp decât dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus.


MAI POTI CITI