Recomandari PLANTE MEDICINALE eficiente in tratamentul infectiilor respiratorii

Mic ghid de recomandari plante medicinale utile si eficiente care ne ajuta in lupta cu infectiile respiratorii si mentin plamanii sanatosi.

ATENTIE! Tratamentele naturiste sunt întodeauna de ajutor, însă trebuie să țineți cont de indicațiile medicului și să nu renunțați la medicamentele prescrise de acesta.

Iata asadar cateva plante medicinale care ajuta in combaterea bolilor pulmonare si sunt un bun adjuvant in infectiile respiratorii.

1. Mierea-ursului (plămânărica)

Frunzele de mierea-ursului sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C.

pareri plante medicinale tratament infectii pulmonare recomandari forumuri


Datorita acestei compozitii chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile si eficiente în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

2. Eucaliptul

Eucaliptul este un ingredient comun in bomboanele/pastilele si siropurile de tuse iar eficacitatea lui se datoreaza unui compus numit cineola.

Cineola ca si substanta activa are numeroase beneficii – este un expectorant, poate usura tusea, lupta impotriva congestiei si alina pasajele iritate ale sinusurilor.

3. Cimbrul

Cimbrul ca si planta meedicinala este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare.

Cimbrul produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale.

Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.

4. Rădăcina de lemn dulce

Rădăcină de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză și este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii.

De asemenea, lemnul dulce este un expectorant natural eficient

5. Oregano

Compușii carvacrol și rozmarinic prezenti in oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator.

Oregano este, de asemenea, un excelent antibiotic natura care nu are efecte secundare.


MAI POTI CITI