SCHEMA tratament CORONAVIRUS in RUSIA. Lopinavir și Ritonavir medicamente incluse in protocolul de tratament.

Medicii din Rusia au stabilit un tratament pentru forma ușoară a coronavirusului. Protocolul medical a fost publicat pe site-ul Departamentului de Sănătate din Moscova.

Pacienților din Rusia diagnosticati cu coronavirsu li se prescrie lopinavir și ritonavir în proporție de 400 și 100 miligrame la fiecare 12 timp de 14 ore, beau multe lichide, iar la temperaturi ridicate ar trebui să ia și antipiretice, în special paracetamol.

Lopinavir/Ritonavir este un medicamnet indicat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 2 ani infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1).

Pentru pacientii rusi cu coronavirus care NU au simptome grave, se prescrie autoizolarea, se spune în documentul oficial.

medicamente tratament coronavirus folosite in rusia

În caz de exacerbare a simptomelor grave ale bolii COVID-19, se propune să se apeleze la medic.

Simptome ale infectiei cu coronavirus pentru care nu este făcută spitalizarea: temperatura este mai mică de 38,5 grade, ritm respirator mai mic de 30, saturație de oxigen (SpO2) mai mare de 93%, respirație liberă.

În caz de deteriorare a stării de bine, pacientul trebuie să informeze cei care locuiesc cu el într-o cameră despre riscurile și necesitatea unei reședințe temporare într-un alt loc.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, trebuie să contactacteze Departamentul Muncii și Protecția Socială a populației la un telefon de urgenţă pentru a analiza posibilitatea reședinței temporare într-un observator de izolare.

Rusia susţine că NU există imunizarea colectivă. Oamenii de ştiinţă ruşi nu au confirmat însă date privind reapariţia coronavirusului, a spus consilierul directorului Institututului Central de Cercetare a Epidemiologiei din cadrul Academiei de Ştiinţe ruse, Viktor Maleev


MAI POTI CITI