Sfaturi cum sa identifici SCORTISOARA de Ceylon. Diferente intre scortisoara de Ceylon si Cassia.

Iata cateva reconadari despre cum sa identificam scortisoara de Ceylon.

Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) sau “ceylon” este coaja uscată a unui copac veșnic verde care provine din insula Sri Lanka.

Varianta chineză de scortisoara (Cinnamomum aromaticum) numită și “cassia” este mai ieftină și ca atare, mai des întâlnită decât varianta ei autentică care provine din Sri Lanka. 

Scortiosara de Ceylon este mai dulce, mai subtilă și mai rafinată decât specia cassia (care provine de fapt din scoarța unui conifer asiatic). 

pareri sfaturi cum facem diferenta intre scortisoara ceylon si cassia


Cum vă puteți lămuri ce fel de scortisoara ati cumparat sau ati vrea sa cumparati?

Pentru că sunt etichetate la fel, diferențierea tipurilor de scortisoara o putem face numai în funcție de țara de proveniență si ulterior prin gust

Principalele țări care cultivă scorțișoara ceylon (autentică) sunt India, Sri Lanka, Madagascar și Brazilia. Scorțișoara chinezească (cassia) este cultivată în principal în China, Vietnam și Indonezia.


Scortisoara este un condiment obtinut prin uscarea scoartei interioare a arborelui Cinnamomum zeylanicum, fiind foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive. 

Scortisoara este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman.


MAI POTI CITI