Substanțele din Servețelele Umede provoaca ALERGII Alimentare la BEBELUSI

Noi studii clinice arata ca printre factorii care provoaca aparitia alergiile alimentare la bebelusi includ alterarea genelor care reglează capacitatea de absorbție a pielii, utilizarea șervețelelor umede pentru igienizare care lasă reziduuri de săpun pe pielea bebelușului, expunerea cutanată la alergenii din praf și din alimente provenite de la aparținători.

Astfel conform studiilor medicale, declanșarea alergiilor alimentare la bebelusi are loc atunci când toți acești factori acționează simultan.

La nivelul stratului cornos extern al dermului există un film hidrolipidic care jocă un rol esențial pentru protecția organismului față de agresiunile mediului înconjurător, iar utilizarea șervețelelor și a altor produse de îngrijirea bebelușilor cu detergenți pot altera stratul lipidic al pielii și astfel pot altera funcția importanta a barierei cutanate.

pareri medicale servetele umede cauza alergiilor alimentare la bebelusi

Disfuncția barierei cutanate este o cauza necesară pentru declanșarea alergiilor alimentare la șoriceii heterozigoți cu mutații ale genelor care predispun la eczemă sau dermatită atopică.

Șoriceii au fost co-expuși la alergeni din alimente precum proteinele din ouă și alune pe cale cutanată, la alergenii din praf și lauril sulfat de sodiu, agent spumant sau/si detergent prezent în șervețelele umede pentru sugari care ar putea facilita absorbția aeroalergenilor și a alergenilor alimentari la contactul cu piele.

Concluzia studiului publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology este că la sugarii cu defecte genetice ale barierei cutanate, sensibilizarea la alergenii alimentari poate să apară chiar înaintea introducerii acestora în alimentația lor prin expunere cutanată. 

Aceasta coincide cu o combinație unică de factori, mai precis cu pre-expunerea la detergenții conținuți de șervețelele umede, acarienii

Alternaria alternata, respectiv alergenii alimentari din praful de casă și cei care ajung accidental pe suprafețele cu care iau contact sugarii (așternuturi, pături, jucării, podea) sau direct pe pielea bebelușului.


MAI POTI CITI