Tânăra din Petrosani de 26 de ani, cu CORONAVIRUS, care a ascuns faptul că s-a întors din Italia, a îmbolnăvit şase oameni

Tânăra de 26 de ani, cu coronavirus, care a ascuns faptul că s-a întors din Italia, a îmbolnăvit şase oameni şi a trimis în izolare peste 40 de cadre medicale şi pacienţi.

O anchetă penală pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea coronavirusului a fost deschisă în cazul tinerei de 26 de ani, din Valea Jiului.

Ministerul Sănătăţii a confirmat şase noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în judeţul Hunedoara, toate în legătură cu tânăra de 26 de ani, din Valea Jiului, care s-a prezentat la spitalele din Petroşani şi Hunedoara, dar a ascuns că trebuia să se afle în carantină după revenirea din Italia. În România, numărul cazurilro de coronavirus a ajuns la 59.

cine este tanara din petrosani care a infectat cu coronavirus oameni


 „Cele şase persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal sunt: o femeie de 58 ani, pacient, o femeie de 74 ani, pacient, o femeie de 52 ani, pacient, o femeie de 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical, o femeie de 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical şi o femeie de 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Joi, secţia de Neurochirurgie a Spitalului din Petroşani a fost închisă iar 42 de oameni (medici, asistente, angajaţi ai Unităţii de Primiri Urgenţe, un echipaj de pe Ambulanţă şi pacienţi) au intrat în autoizolare şi aşteaptă rezultatele testelor de depistare a coronavirusului. 

Problemele generate de această pacientă din Pettosani sunt cu implicaţii deosebite, pentru că ea în perioada 1 - 5 martie, când a fost internată în Petroşani, a fost „liberă” şi a profitat de libertatea respectivă.

A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/hunedoara/inconstienta-tinerei-coronavirus-s-a-plimbat-spitale-imbolnavit-putin-sase-oameni-1_5e6a979b5163ec4271e6125e/index.html

La Hunedoara, alţi patru angajaţi ai unei clinici medicale private, RMN-ul care funcţionează în incinta spitalului municipal, dar şi un asistent medical din unitatea medicală sunt, de asemenea, în autoizolare la domiciliu.

Toţi cei 47 de oameni au intrat în contact cu o tânără de 26 de ani, infestată cu virusul Covid – 19, care s-a tratat la Petroşani şi Hunedoara fără a anunţa că s-a întors recent din Italia şi că trebuia să rămână în carantină.


MAI POTI CITI