TOCILIZUMAB nou Tratament impotriva CORONAVIRUSULUI aprobat in China

China va folosi un medicament pentru artrita produs de Roche Holding AG pentru a trata unii pacienți cu coronavirus aflati in stare grava, au declarat miercuri autoritățile medicale chineze.

Tocilizumab, vândut de gigantul elvețian farmaceutic sub denumirea comercială Actemra, poate fi prescris pacienților infectati cu coronavirus care prezintă leziuni pulmonare grave și prezintă un nivel ridicat al unei proteine numite Interleukin 6, care ar putea indica inflamații sau boli imunologice, a declarat Comisia Națională de Sănătate în ultima versiune a ghidurilor sale de tratament publicată online.

Medicamentul Actemra poate ajuta la reducerea inflamației legate de Interleukin 6, potrivit companiei Roche.

Cu toate acestea, nu există dovezi clinice care să ateste că medicamentul Actemra va fi eficient pentru pacienții cu coronavirus.

actemra pareri pozitive tratamentul infectiei cu coronavirus

De asemenea, Actemra nu a primit aprobarea Administrației Naționale a Produselor Medicale din China pentru utilizare in tratarea infecțiilor cu coronavirus.

Cercetătorii chinezi au înregistrat recent un studiu clinic de 3 luni legat de medicamentul Actemra, care va recruta 188 de pacienți cu coronavirus și va avea loc între 10 februarie și 10 mai, conform înregistrărilor prezentate în baza de date a înregistrării studiilor clinice din China.

Compania Roche nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Roche a declarat luni că a donat Actemra în valoare de 14 milioane de yuani (2,02 milioane USD) în luna februarie.

Producătorii chinezi de medicamente au intrat in cursa pentru a dezvolta alternative la tratamentul produs de Roche.

Bio-Thera Solutions Ltd se așteaptă să depună o nouă aprobare a medicamentului pentru biosimilarul său Actemra în 2021, iar Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd a primit în 2016 aprobarea de reglementare pentru a efectua studii clinice pentru candidatul său Tocilizumab.


MAI POTI CITI