Tratament Semne si simptome deficitul de vitamina D. Cele mai bune surse de Vitamina D.

Sa ne facem o parere despre simptomele si semnele cele mai frecvente al deficitului de Vitamina D, cum tratam deficitul de vitamina D si desigur nu in ultimul rand sursele cele mai bune de unde sa ne luam Vitamina D.

Semne și simptome ale deficitului de vitamina D

- dureri de spate;

- slăbiciune musculară;

- oboseală;

- vărsături;

- căderea părului.

vitamina d pareri simptome si tratament deficienta


Insuficiența de cortizol produce durere şi inflamare a articulaţiilor. Pentru a fi în limite normale, acesta are nevoie de cantități mari de vitamina D.

Tratament pentru deficienta de Vitamina D

Carența de vitamina D a fost asociată cu rahitismul, o afecțiune în care țesutul osos nu mineralizează corespunzător, provocând deformări scheletice.

De asemenea, lipsa severă a vitaminei D crește riscul de apariție a osteoporozei, a anumitor tipuri de cancer, bolilor cardiovasculare, bolilor autoimune, infecțiilor, bolilor inflamatorii intestinale, tulburărilor psihologice și tulburărilor cognitive.

Specialiștii recomandă pacienților cu deficit de vitamina D o dietă bazată pe alimentație bogată în vitamina D și suplimente. De asemenea, se recomandă statul la soare, mai ales primăvara, când nu este așa puternic, iar vara este indicată protecția pielii cu produse cu factor de protecţie solară (FPS).

Durerile de cap apar la persoanele cu lipsă de vitamina D pentru că acestea dorm puțin și prost şi suferă de depresie.

Lipsa somnului, asociată cu durerea provocată de lipsa vitaminei D, contribuie la apariţia durerilor de cap. Așadar, odihna este foarte importantă în tratarea acestei carențe.

Surse naturale de vitamna D

Sursele alimentare bogate in vitamina D sunt: untul, branza, laptele, iaurtul, ficatul, galbenusul, pestele (hering, macrou, somon, sardine in ulei, ton), uleiul de peste, sucul de portocale.

Chiar daca alimentele nu reprezinta cea mai eficienta metoda de a obtine intreaga cantitate de vitamina D necesara organismului, acestea pot contribui la cresterea valorilor in asociere cu expunerea la soare.

Cea mai buna sursa naturala de vitamina D sunt razele ultraviolete ale soarelui.

Medicii recomanda sa va expuneti la soare timp de 10-15 minute, de cel putin de doua ori pe saptamana.


MAI POTI CITI