VACIIN CORONAVIRUS: GERMANIA vrea sa OPREASCA America sa aiba MONOPOL asupra vaccinului CUREVAC

Germania se "lupta" ca America sa nu puna mana pe vaccinul impotriva coronavirusului dezvoltat de compania germana CUREVAC.

Reuters scrie ca Berlinul încearcă să împiedice Washingtonul să convingă o companie germană care caută un vaccin contra coronavirusului să-și mute cercetările în Statele Unite, incercand determinând politicienii germani să insiste ca nicio țară să nu aibă monopol asupra vreunui vaccin viitor contra coronavirusului.

Surse guvernamentale germane au declarat duminică pentru Reuters că administrația americană a analizat modul în care poate avea acces la un potențial vaccin contra coronaviruslui dezvoltat de o firmă germană, CureVac.

vaccin contra coronavirusului curevac germania


Anterior, ziarul german Welt am Sonntag a raportat că președintele SUA, Donald Trump, a oferit fonduri pentru a atrage CureVac in Statelele Unite, iar guvernul german făcea contraoferte pentru a-i convinge sa continuie dezvoltare in Germania.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului German al Sănătății a declarat: „Guvernul german este foarte interesat să se asigure că vaccinurile și substanțele active împotriva noului coronavirus sunt dezvoltate și în Germania și în Europa.”

Compania CureVac a emis o declarație duminică, în care spunea: „Compania respinge zvonurile actuale ale unei achiziții”.

Firma a spus că a fost în contact cu multe organizații și autorități din întreaga lume, dar că nu va comenta speculațiile. Acesta a respins „afirmațiile cu privire la ofertele de achiziție a companiei sau a tehnologiei sale.”

Berlinul poate examina ofertele de preluare venite de la țările terțe non-UE, „în cazul în care interesele de securitate naționale sau europene sunt în joc”.


MAI POTI CITI