Virusul din China: 34 de DECESE in Italia si 1700 de cazuri de infectie cu coronavirus

Stiri noi: Numărul de decese cauzat de focarele de coronavirus din Italia a crescut cu cinci până la 34 în ultimele 24 de ore, a declarat duminica Agenția pentru Protecția Civilă, numărul cumulat de cazuri de infectie cu COVID-19 totalizând aproximativ 1.694.

Șeful agenției a spus că dintre cei infectați, 83 de persoane s-au recuperat.

Infectia cu coronavirusul din China a ieșit la lumină în urmă cu 10 zile și este concentrată in jurul unor hotspoturi din nordul Italiei, cu cazuri izolate raportate în multe alte regiuni.

Aproximativ 90% din toate cazurile de contaminare cu coronavirus sunt concentrate în regiunile bogate din nordul Lombardiei, Veneto și Emilia Romagna. Guvernul italian a ordonat ca școlile și universitățile să rămână închise acolo pentru a doua săptămână, iar adunările publice mari sunt încă interzise în efortul de a opri epidemia.

In acesr timp, bisericile au fost închise duminică în Coreea de Sud, multe alegand sa tina serviciile religioase online, în timp ce autoritățile s-au luptat să se opreasca adunările publice, întrucât s-au inregistrat 586 de noi infecții cu coronavirus ajugand la un numar total de 3.736 de cazuri.

noutati virisul din china in italia numarul de infectii


Autoritățile din Coreea de Sud au avertizat despre aparitia un ui„moment critic” în lupta împotriva virusului, cerând oamenilor să se abțină de la participarea la servicii religioase și evenimente politice și să rămână acasă în acest weekend.

În cadrul unei conferințe de presă de la Seul, un grup de medici și șefi de spitale publice a cerut guvernului coreeab să rezolve lipsa de paturi pentru bolnaviii critici, asta după ce doi pacienți au murit în autoizolare acasă.

Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei şi persoanelor care locuiesc la acelaşi domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătoria in zonele de carantina, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată.

Toţi au obligaţia de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.


MAI POTI CITI