VIRUSUL din China se poate transmite de la OM la ANIMALE

Experții în sănătate animală au declarat, miercuri, cățelul carantinat al unui pacient cu coronavirus din Hong Kong primul caz posibil de transmitere de la om la animal, deși aceștia au avertizat  ca problema rămâne sub analiza.

Câinele a fost testat „pozitiv slab” pentru virusul din China, ceea ce indică un nivel scăzut de infecție, a declarat Departamentul Agricultură, Pescuit și Conservare din Hong Kong.

Departamentul va continua să monitorizeze îndeaproape câinele ... și să repete testul mai târziu. Acesta va fi returnat proprietarului său numai atunci când rezultatul testului la coronavirus este negativ ”, se arată într-o declarație AFCD.

coronavirusul din china se poate transmite de la om la animalele de companie


Site-ul Organizației Mondiale a Sănătății spune că până în prezent nu există dovezi că animalele de companie pot fi infectate cu coronavirus.

Experții în sănătate animală care examinează cazul cainelui infectat cu COVID-19 din Hong Kong au spus că proprietarii de animale de companie nu ar trebui să fie prea îngrijorați și să nu renunțe la animalele de companie.

AFCD a declarat că va efectua alte teste pentru a confirma dacă câinele a fost infectat cu coronavirus și că nu există dovezi pentru animale de companie poate fi o sursă de infecție.

La noi in tara, autoritățile au adoptat miercuri 4 februarie 2020, o hotărâre legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România, unde până la acest moment au fost confirmate șase cazuri de îmbolnăvire. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că primul scenariu presupune existența a până la 25 de cazuri, iar ultimul, cel de al patrulea, presupune diagnosticarea a peste 2.000 de cazuri, el precizând că se poate ajunge și la măsuri precum închiderea școlilor.MAI POTI CITI