Cateva SEMNE clare ca ai Sistemul IMUNITAR slabit. Simptome de care trebuie sa tii seama

Simptome imunitate scazuta de care trebuie sa tineti seama. Imunitate scazuta forum pe intelesul tuturor.

Senzatia accentuata de oboseala, prezenta anumitor tulburari, printre care si depresia, lipsa concentrarii sunt simptome care, mai ales primavara, ne atentioneaza ca este momentul sa luam masuri pentru intarirea imunitatii organismului.

In cazul in care sistemul imunitar este puternic, acestea te protejeaza de anumite infectii bacteriene, parazitare, fungice si virale.

Iata asadar cateva semne ca ai sistemul imunitar scazut

forum simptome si semne ca ai imunitatea scazuta

1) Oboseală egal sistemul imunitar slăbit

Este adevărat că oboseala poate avea nenumărate cauze. Însă atunci când nu are o cauză evidentă, de exemplu, dimineața după ce te-ai trezit sau când orice activitate te face să te simți extenuat.

2) Cresterea glicemiei

Agravarea, dintr-odata, a unor boli preexistente, aparitia neasteptata a unui diabet zaharat sau cresterea temporara a glicemiei pot ridica, de asemenea, semne de intrebare. Insa cel care stabileste cauza care a dus la scaderea imunitatii si masurile care trebuie luate este doar medicul, in baza unor analize.

3) Infecții frecvente

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul tău imnitar nu poate face față agenților externi.

4) Pierderea sau castigarea in greutate

Imunitatea scazuta poate provoca atat pierderea sau cresterea in greutate. Din cauza faptului ca organismul este incapabil de a se proteja, este nevoie de o cantitate mai buna de energie pentru a pune in lucru procesul de aparare.

5) Mananci prea multe dulciuri

Un studiu a aratat ca mancand 100 g de zahar (cat se afla in doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de lupta cu bacteriile cel putin 5 ore dupa consumarea zaharului.

6) Răni care se vindecă greu

In fata unui organism cu imunitate scazuta, agentii infectiosi incalca aceasta bariera si cauzeaza probleme serioase la nivelul pielii, ducand la deshidratare, modificari ale culorii si iritatii. Intrucat capacitatea de vindecare a organismului este compromisa, ranile se vindeca mai greu, lasand cicatrici inestetice pe piele.

Recomandari simple pentru intarirea imunitatii

Incercati sa evitati situatiile conflictuale si stresul, si adoptati un regim alimentar care sa contina lipide, proteine si glucide, plus vitamine si minerale, luate din fructe sau legume.

Inclusiv vitamina C este extrem de eficienta pentru imunitate, asa ca beti zilnic limonada, insa puteti apela cu succes si la suplimentele alimentare care contin in compozitie aceasta vitamina.


MAI POTI CITI