Dozele mici de PREDNISOLON sau TACROLIMUS ar putea ajuta în tratamentul COVID-19

Deși mai sunt necesare studii, cercetătorii sunt de parere că dozele mici de prednisolon sau tacrolimus ar putea ajuta în tratamentul COVID-19 potrivit publicatiei stiintifice Science Daily.

Prednisolonul este un supresor al sistemului imun local având o acțiune antiinflamatoare (antiflogistică) și antialergică. iar tacrolimus este un medicament imunosupresor administrat bolnavilor transplantați.

Studiul medical de fata a fost condus de cercetători de la King’s College London și a fost publicat în revista de oncologie eCancerMedicalScience.

Echipa de cercetatori britanici a analizat 89 de studii anterioare despre MERS și SARS, analizand și  datele științifice care au apărut până acum despre COVID-19.
prednisolon medicament eficient si sigur tratament covid 19

Scopul studiului a fost de a afla dacă anumite medicamente împotriva durerii, corticosteroizii sau anumite tratamente administrate pentru diverse comorbidități ar trebui evitate în infecția cu noul coronavirus.

Au existat anumite păreri cum că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul ar agrava starea anumitor bolnavi cu COVID-19.

Totuși, studiul celor de la King’s College London NU a găsit în literatură nicio dovadă științifică care să susțină ipoteza. 

De asemenea, rezultatele arată că se pot administra și inhibitori JAK sau blocanți TNF, care sunt utilizați de obicei în tratamentul artritelor sau altor boli inflamatorii.

La momentul actual, pentru tratamentul COVID-19, se investighează agenții anti interleukină 6.

Principalele acţiuni ale interleukinei 6 (IL-6) asupra celulelor limfoide şi nelimfoide reprezintă mecanisme modulatoare ale răspunsurilor imun şi inflamator al organismului.


MAI POTI CITI