Dr. RAFILA avertizeaza: DIFTERIA este la graniţele României! Ce este și ce simptome are DIFTERIA.

Difteria Ucraina simptome. Difteria definitie si vaccin. Bacilul difteric wiki medical.

"Difteria este la graniţele României. S-au înregistrat cazuri de difterie în Ucraina iar lucrul acesta trebuie foarte bine ştiut pentru că difteria, la o populaţie care nu este protejată – mai ales populaţie infantilă – este o boală care poate produce ravagii”, a declarat doctorul Alexandru Rafila

Conform dictionarului medical, DIFTERIA este o boală infecţioasă acută, transmisibilă, provocată de Corynebacterium diphteriae, care rămâne la poarta de intrare, se multiplică şi determină fenomene locale (edem şi false membrane) şi elaborează o toxină care difuzează în organism, determinând fenomene toxice la distanţă, în diferite organe.
definitie difterie ucraina simptome vaccin

Indicele de contagiozitate difterică variază în jurul valorii de 20%; copiii sub 6 luni, născuţi din mame imune, nu se îmbolnavesc.

Receptivitatea la infecţia cu bacilul difteric este maximă între vârsta de 2 şi 5 ani şi scade treptat până la vârsta adolescenţei, fie ca urmare a vaccinării, fie ca o consecinţă a infecţiei naturale.

Profilaxia difteriei se face prin administrarea trivaccinului DTP (diftero-tetanopertusis).

La copilul mic se administrează în total 3 doze de vaccin difteric, intramuscular, la interval de o lună, urmate de revaccinare la 1,5 ani şi la 6 ani.

Periodic, după vaccinarea contra difteiei se poate administra anatoxină difterică, pentru menţinerea imunizării.

La pacienţii cu plăgi murdare, se administrează obligatoriu anatoxină tetanică sub formă de vaccin DTP; astfel este menţinută imunitatea în faţa tetanosului dar şi a difteriei.

Infecţia difterică nu conferă neapărat imunitate, de aceea toţi pacienţii vindecaţi vor fi ulterior vaccinaţi.

Vaccinarea împotriva difteriei oferă protecţie copiilor şi adulţilor în faţa acestei boli. Ne protejăm numai prin vaccinare.

Difteria se ia pe cale aeriană, iar, dacă boala se manifestă şi se administrează tratamentul cu ser antidifteric, chiar şi în acest caz mortalitatea poate ajunge la 10%.

Se recomandă cetățenilor români care călătoresc în Ucraina să se vaccineze împotriva difteriei. 

Pentru cetățenii care nu au fost vaccinați împotriva difteriei în ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia.


MAI POTI CITI