Japonia TESTEAZA AVIGAN - Favipiravir - Medicament anti-coronavirus SARS CoV-2

Stiri noi pozitive de pe frontul luptei impotriva noului coronavirus: AVIGAN (Favipiravir), medicamentul anti-COVID a intrat în faza finală a testelor, în Japonia.

Compania farmaceutica Toyama Chemical a intrat în faza finală a testării eficienţei antiviralului Avigan (Favipiravir) împotriva COVID19.

Antiviralul Favipiravir a mai dat randament împotriva unor viruşi precum cei care provoacă West Nile şi Febra galbenă, dar a fost testat şi împotriva Ebola.

Antiviralul Favipiravir atacă o enzimă care permite virusului să se replice şi să se răspândească în interiorul organismului.
pareri favipiravir medicament japonez anti coronavirus
Medicamentul Avigan, cunoscut şi sub denumirea generică de Favipiravir, a trecut de primele două etape ale testării şi a intrat în cea finală, scrie publicatia online Daily Mail.

Pentru moment, medicamentul Avigan (Favipiravir) este aprobat de autorităţile japoneze doar ca medicament împotriva gripei.

Etapa 1 a testarii Favipiravir consta in studii clinice pentru obţinerea asigurărilor că medicamentul nu are efecte secundare şi nu provoacă mai mult rău decât bine

Etapa 2 a testarii medicamentului Favipiravir implica testarea siguranţei şi eficienţei dozajelor la pacienţi.

Grupurile de testare includ persoane cărora li se administrează pastile fără niciun fel de substanţă, pentru a observa dacă efectul placebo are vreun efect

Toyama Chemical a anunţat creşterea producţiei medicamentului Avigan începand cu luna martie 2020.

Coronavirusul COVID-19 se transmite de la o persoană la alta, de obicei prin contact apropiat cu o persoană infectată din familie, de la serviciu sau într-o unitate sanitară, arată Organizația Mondială a Sănătății.


MAI POTI CITI