Nu știm cu certitudine daca ANTIINFLAMATOARELE sunt contraindicate în infecția cu CORONAVIUS

Pot Antiinflamatoarele să agraveze COVID-19? 

ATENTIE! Sunt persoane care au nevoie de tratament cronic cu antiinflamatoare AINS, iar întreruperea acestuia le-ar agrava inflamația și durerea; altel persoane, fac tratament profilactic cu Aspirina, a cărei întrerupere ar putea avea consecințe fatale.

În data de 18 martie 2020 Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) declara într-o conferință de presă faptul că „Nu există nicio legătură dovedită științific între consumul de ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19”.

În tratarea febrei sau a durerilor pacienților cu COVID-19, pacienții și cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opțiunile disponibile de tratament, inclusiv paracetamol și AINS;
pareri pro si contra ibuprofen in infectia cu noul coronavirus

În conformitate cu recomandările de tratament de la nivelul Uniunii Europene, pacienții și cadrele medicale pot continua să utilizeze AINS, inclusiv ibuprofen, conform informațiilor aprobate despre produs.

În acest moment, pe baza celor de mai sus, NU există niciun motiv pentru pacienții care iau ibuprofen să întrerupă tratamentul. 

Această informație este deosebit de importantă pentru pacienții care iau ibuprofen sau alte AINS pentru boli cronice.

De asemenea Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) NU se poziționează împotriva consumului de ibuprofen!

In concluzie, dacă nu aveți simptome de răceală și în mod normal luați medicamente de tip AINS pentru durere trebuie sa continuați să le luați ca de obicei. 

Dacă apar simptome de răceală întrebați medicul dacă nu ar trebui să înlocuiți medicația cu paracetamol.


MAI POTI CITI