Ouale beneficii si contraindicatii pareri forumuri medicale. Oul contine toate vitaminele B.

Parerea comentariilor despre beneficiile OULUI extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre ouale crude  beneficii si contraindicatii, cate oua poti manca pe zi oua fierte moi sunt sanatoase:

1. Pareri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,59
3. Opinii Neutre - 0,64

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou. 

Dacă ar fi considerăm 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7 în timp ce valoarea pentru lapte este 84,5 ,pentru pește 76 și 74 pentru carnea de vită.
Ouale pareri forum beneficii si contraindicatii

Proteinele sunt concentrate în albuș și nu pot fi digerate în stare crudă, albușul trebuie obligatoriu să fie gătit.

Ca si valori nutritionale, un ou are 50g și doar 80 calorii.

Cu toate astea oul este campion când vine vorba de sațietate (oul satură mai mult decât orice aliment) și de calitatea proteinelor (conține proteine etalon).

Cateva studii de data recenta NU au gasit nicio corelatie intre consumul moderat de oua (circa 6 pe saptamana) si riscul de boli cardiovasculare.

Dimpotriva, o serie de studii au stabilit ca aportul de colesterol alimentar din ou are un efect benefic, crescand nivelul lipoproteinelor cu densitate inalta – colesterolul „bun”.

Gălbenuș de ou conține grăsimi esențiale în dezvoltarea și funcționarea creierului și fosfolipide vitale pentru orice celulă.

În plus, galbenusul de ou are vitaminele liposolubile A și D, toate vitaminele din grupul B (inclusiv B12) și toate mineralele esențiale pentru funcționarea organismului.

Oul contine un aminoacid, numit metionina, benefic ficatului. In plus, galbenusul de ou are proprietatea de a determina contractia vezicii biliare, prin aceasta stimuland secretia si excretia de bila, ceea ce contribuie la asimilarea grasimilor.

ATENTIE! Cu cat oul este supus pregatirii termice o perioada de timp mai mare, cu atat este mai greu de digerat.

De aceea este recomandat sa consumati oul fiert moale deoarece acesta se digera in intregime dupa 1-2 ore, in timp ce oul fiert tare sau omleta se digera dupa 3 ore.


MAI POTI CITI