PARACETAMOL si NOVOCALMIN in farmacii. Antibiotice Iași reia productia in regim de urgenta.

Paracetamolul 500 mg si Novocalminul  se vor gasi din nou in farmaciile din toata tara. Fabrica de medicamente Antibiotice Iasi a anuntat ca reia productia in regim de urgenta!

Paracetamolul fiind considerat o alegere eficientă pentru afecțiunile virale și bacteriene,  a dus la reducerea stocurilor din depozitele farmaceutice și din farmacii pentru produse ce conțin această substanță activă.

Atât Paracetamolul cât și Novocalmin (Metamizolul sodic / algocalmin), fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice.

Paracetamolul si Novocalminul ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră.

la cat timp dupa paracetamol se administreaza novocalmin

Metamizolul sodic (algocalmin) Novocalmin se utilizează în: dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauză tumorală; alte dureri severe acute sau cronice, atunci când alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.

Novocalmin combate febra, atunci când aceasta nu răspunde la alt tratament.

Antibiotice Iași a anuntat ca a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgență, în contextul în care atât Paracetamolul, cât și Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE, ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID 19.

Antibiotice Iași ii asigura pe pacienti ca până la sfârșitul lunii aprilie 2020 va livra către farmaciile și spitalele din România, Paracetamol și Novocalmin® (metamizol sodic). 


MAI POTI CITI