Recomandari PLANTE MEDICINALE pentru infecţiile intime ale femeilor

Igiena intima la menopauza produse. Igiena intima dupa contact. Spray intim pentru ea pareri. Igiena intima miros neplacut.

1) Salvia planta medicinala de un real de ajutor la menopauză

Datorită acţiunii emoilente, infuzia de salvie poate fi întrebuinţată cu succes de femeile aflate la menopauză, care se confruntă cu vaginita atrofică , survenită din cauza deficitului de hormon estrogen, specific acestei perioade de menopauza.

Infuzia de salvie se obţine din 5 g de frunze la 100 ml de apă clocotită.

Tot în uscăciunea zonei intime mai sunt recomandate şi infuziile de sunătoare şi urzică (20 g de plantă la 200 ml de apă fierbinte).

pareri plante medicinale igiena intima miros neplacut

2) Coada-şoricelului planata medicinala remediu excelent în anexită

Datorită proprietăţilor calmante şi, în acelaşi timp, dezinfectante, infuzia de coada-şoricelului este benefică în menţinerea unei bune igiene intime.

Infuzia de coada-soricelului se obţine din 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Băile de şezut şi spălăturile cu astfel de infuzie ajută şi la tratarea secreţiilor vaginale, a anexitelor şi, datorită acţiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, sunt recomandate şi în tratarea hemoroizilor.

De asemenea, spălăturile intravaginale cu infuzie de coada-şoricelului sunt indicate şi pentru rănile pe col.

3) Gălbenelele plnata medicinala foarte utila în tratarea leucoreei si candidozei

Gălbenelele sunt un remediu natural pe care poţi conta când vine vorba de bolile femeieşti.

Galbenelele sunt folosită pentru spălăturile locale: se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită (se lasă la infuzat jumătate de oră).

Gălbenelele au o acţiune antiinflamatoare şi calmantă, fiind de mare ajutor şi în tratarea unor afecţiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza şi candidoza.

Pentru o bună igienă locală, precum şi în caz de secreţii vaginale anormale, se poate folosi şi infuzia de pelin, plantă cu efect antiseptic, obţinută din 2 linguriţe de plantă la 200 ml de apă fiartă.


MAI POTI CITI