TIROIDA nu este de vina pentru Senzatia de NOD IN GAT! Nodul in gat anxietate tratamente.

Senzatie de nod in gat forum. Senzatie de nod in gat permanenta. Tratamente naturiste pt nod in gat si stomac.

Tiroida nu are aproape niciodată legătură cu senzaţia de nod în gât. Rarele excepţii, când tiroida ar putea determina un disconfort la nivelul gâtului, sunt guşile (creşterea în volum a tiroidei) nodulare vechi, gigante, care plonjează în spatele osului pieptului (sternului) şi comprimă căile aeriene şi digestive.

Senzaţia de nod în gât insă poate precede şi o laringită sau o răceală, putând fi şi semnul unor probleme severe.

O cauză frecventă a senzaţiei de nod în gât este hiperventilaţia (respiraţia mai frecventă decât ar fi nevoie, în condiţii de anxietate sau teamă fără motiv, la o persoană stresată, eventual pe un fond de personalitate isteroidă).

Senzatia de nod in gat si lipsa de aer anxietate

Datorită faptului că bioxidul de carbon participă la aciditatea sângelui, prin formarea de acid carbonic, hiperventilaţia pe fond de stres va determina o scădere a acidului carbonic circulant, cu scăderea consecutivă a acidităţii sângelui şi apariţia senzaţiei de sufocare şi nod în gât prin contracţia musculaturii laringiene – fenomen cunoscut sub numele de "alcaloza respiratorie a persoanei stresate"

In aceasta situaţie tratamentul senzaţiei de nod în gât constă în liniştirea pacientului, pentru a nu mai respira anormal (un anxiolitic sau chiar o medicaţie placebo, adică fără efect real, dar care să păcălească pacientul că-i face bine, în acest fel liniştindu-l, ca de exemplu celebra pastiluţă cu calciu.)

De asemenea, si tulburările de ritm cardiac (aritmiile) pot da senzaţia de nod în gât. Bătăile rapide ale inimii se pot însoţi de senzaţia că nu poţi respira.

Totuşi, bătăile inimii se pot accelera şi pot fi asociate cu sezaţia de nod în gât şi în cazul consumului excesiv de băuturi excitante precum cafea, alcool, ceai verde sau negru ori de răcoritoare de tip cola, dar şi în urma fumatului sau a meselor copioase.

Tratamentul senzatiei de nod in gat se face in functie de cauza, in cazul in care in urma testarii se gaseste o cauza a acestuia. 

Tratamentele uzuale pentru senzaţia de nod în gât sunt terapia anti-reflux , terapia cognitiv-comportamentala, anti-depresivele.


MAI POTI CITI