3 ULEIURI ESENTIALE pentru ANXIETATE, NERVOZITATE si FRICA

Aromaterapia ne poate ajuta să scăpăm în mod natural de stările psihice negative cum ar fi: iritabilitate, stres, anxietate, frică, frustrare, furie etc.

De aceea vă prezentăm trei uleiuri esențiale utile în controlul și calmarea emoțiilor negative.

1) Uleiul esențial de mușețel roman remediu pentru frică

Cum acționează: calmează, relaxează și alină. Fiind sedativ, acționează asupra sistemului nervos simpatic și ajută la depășirea momentelor de panică, frică și anxietate. Este un ulei pe care să-l ai mereu cu tine. Pentru urgențe.

Cum se folosește uleiul esențial de mușețel roman:  pune 2 picături pe o batistă și inhalează sau direct sub limbă (amestecat cu un ulei vegetal la alegere). Repetă la fiecare 10 minute (de cel mult 4 ori pe zi), dacă este necesar.
recomandari uleiuri esentiale pentru calmarea emotiilor negative

Alte indicații uleiul esențial de mușețel roman: tulburări de somn, migrene, dureri gingivale, arsuri la stomac, eczeme, mâncărimi, acnee, psoriazis.

2) Uleiul esențial de Ylang-Ylang remediu pentru nervozitate

Cum acționează uleiul esențial de ylang-ylang:  funcționează ca sedativ natural pentru sistemul nervos, calmează palpitațiile inimii,  scade încordarea și reduce hiperactivitatea.

Cum se folosește uleiul esențial de ylang-ylang: amestecă 3 picături de ulei esențial de ylang-ylang într-o lingură de ulei vegetal (de cocos, de preferat dezodorizat, sau din sâmburi de caise ori macadamia), apoi masează plexul solar în sensul acelor de ceasornic. Respiră adânc. Poți repeta acest gest de mai multe ori pe zi, timp 2-3 zile, dacă este necesar.

Alte indicații uleiul esențial de ylang-ylang: cicluri menstruale dureroase, tulburări gastrointestinale, stres, anxietate, insomnie, libido slăbit, piele uscată, afecțiuni cardiovasculare.

3) Uleiul esențial de portocală amară (petitgrain) remediu pentru furie

Cum acționează: scade tensiunea nervoasă, temperează impulsivitatea, promovează relaxarea prin reglarea ritmului cardiac, ajută la decontractarea musculaturii.

Cum se folosește uleiul esențial de portocală amară: masează interiorul mâinilor cu 4-5 picături de ulei. Poți, de asemenea, să pui câteva picături într-un stick inhalator (creion nazal) pentru a-l avea la îndemână și a-l mirosi imediat ce apare emoția. Asociază cu tehnicile de respirație pentru o mai mare eficiență.

Alte indicații ulei esențial de portocală amară: insomnie, anxietate, dureri de stomac, tulburări digestive, greață, foame exagerată, crampe musculare, infecții ale tractului respirator.


MAI POTI CITI