7 Beneficii suc de ANANAS. La ce ajuta sucul de ananas. Proprietăți sucul de ananas natural.

La ce ajuta sucul de ananas, câte calorii are sucul de ananas, sucul de ananas proprietăți la bărbați şi la copii, toate acestea sunt câteva curiozităţile legate de beneficiile sucului de ananas natural.

Sucul de ananas nu prea are contraindicaţii, el fiind sigur pentru majoritatea persoanelor spre a fi consumat. Însă, sucul de ananas poate avea interacţiuni cu unele medicamente, precum cele care subţiază sângele (anticoagulante) sau cu antibioticele.

Dacă luaţi astfel de medicamente este bine să întrebaţi medicul în legătură cu siguranţa consumului sucului de ananas.

La ce ajută sucul de ananas. Beneficii suc de ANANAS.

1) Sucul de ananas îmbunătăţeşte digestia

pentru ce e bun sucul de ananas beneficii si proprietati

Enzimele conţinute de sucul de ananas funcţionează şi ca nişte substanţe denumite proteaze. Acestea au rolul de a diviza proteinele în unităţi mai mici, precum aminoacizi şi peptide, mult mai uşor de absorbit la nivelul intestinului.

În cazul persoanelor care suferă de afecţiuni pancreatice în care este deficitară formarea de enzime, bromelaina din sucul de ananas poate îmbunătăţi digestia.

În plus, această substanţă poate reduce inflamaţia de la nivelul intestinului în cazul persoanelor cu boală inflamatorie intestinală, precum boala Crohn sau colită ulcerativă, dar şi în cazul infecţiilor de la acest nivel.

2) Sucul de ananas poate preveni unele forme de cancer

Printre beneficiile sucului de ananas se află și acela că poate avea efecte de prevenire a unor forme de cancer, în special datorită conţinutului de bromelaină şi de antioxidanţi.

Aceste substanţe pot preveni apariţia tumorilor, reduce dimensiunea acestora şi pot chiar duce la dispariţia celulelor tumorale.

3) Sucul de ananas îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Pe lângă toate aceste beneficii, bromelaina din sucul de ananas poate fi benefică şi pentru sănătatea inimii.

Aceasta poate scădea tensiunea arterială, preveni apariţia cheagurilor de sânge şi reduce severitatea anginei pectorale şi frecvenţa accidentului vascular cerebral.

4) Sucul de ananas este bogat în nutrienţi

Sucul de ananas este bogat în numeroşi nutrienţi ce pot menţine sănătatea. Printre aceştia, regăsim: magneziul, cuprul, vitamina B6, vitamina C, tiamina (vitamina B1), potasiul şi folaţii. 

Aceste elemente joacă un rol foarte important în menţinerea sănătăţii oaselor, a imunităţii, vindecării rănilor şi a producerii energiei.

În plus, sucul de ananas conţine şi cantităţi mici de fier, calciu, fosfor, zinc şi vitamina K. Toate aceste substanţe previn apariţia multor boli şi le pot ameliora pe cele existente.

5) Sucul de ananas are rol antiinflamator

Sucul de ananas poate reduce inflamaţia, un proces ce poate fi sursa multor boli cronice. Acest efect antiinflamator se datorează în special conţinutului de bromelaină.

Bromelaina este folosită şi pentru a reduce inflamaţia din cadrul intervenţiilor chirurgicale, artritei reumatoide.

6) Sucul de ananas întăreşte sistemul imunitar

Sucul de ananas poate contribui la întărirea sistemului imunitar.

Bromelaina poate grăbi vindecarea după infecţii, pneumonie, sinuzită şi bronşită, mai ales atunci când este folosită ca adjuvant în antibioterapie.

7) Sucul de ananas este bogat în antioxidanţi

Pe lângă vitamine şi minerale, sucul de ananas conţine şi o cantitate importantă de antioxidanţi, necesari menţinerii sănătăţii.

Aceştia neutralizează radicalii liberi (substanţe dăunătoare ce se pot acumula în organism din cauza poluării, stresului, dietei).

Flavonoidele, vitamina C şi beta-carotenul sunt principalii antioxidanţi „răspunzători“ de beneficiile sucului de ananas ce aduc numeroase foloase sănătăţii.

Pe lângă antioxidanţi, sucul de ananas conţine şi bromelaină, un grup de enzime ce reduce inflamaţia, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte imunitatea.


MAI POTI CITI