ACCUPRO prospect. Ce este ACCUPRO şi pentru ce se utilizează. ACCUPRO păreri forumuri.

Prospect ACCUPRO. Ce este medicamentul ACCUPRO  şi pentru ce se utilizează.

Parerea comentariilor despre ACCUPRO extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale:

1. Pareri Pozitive - 0,70
2. Sentiment Negativ- 0,58
3. Opinii Neutre - 0,55

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect gasiti: Ce este ACCUPRO si pentru ce se utilizeaza; Inainte sa utilizati ACCUPRO ; Cum sa utilizati ACCUPRO ; Reactii adverse posibile; Cum se pastreaza ACCUPRO; Informatii suplimentare Accurpo.

Conform prospectului, Accupro face parte din grupa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei.
accupro 5 mg prospect pareri forum reactii adverse

Accupro este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale si adjuvant in tratamentul insuficientei cardiac congestive.

INAINTE SA LUATI ACCUPRO

a) Nu luati Accupro in urmatoarele cazuri:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la quinapril sau substante inrudite (alti IECA) sau la oricare dintre celelalte componente ale quinapril;

- daca aveti antecedente de angioedem (de ex. aparut in urma unor tratamente anterioare cu inhibitori ai enzimei de conversie). Nu a fost evaluata sensibilitatea incrucisata cu alti inhibitori ai enzimei de conversie;

- daca aveti angioedem ereditar sau idiopatic;

- daca sunteti insarcinata in mai mult de 3 luni (De asemenea este mai bine sa evitati Accupro la inceputul sarcinii) 

b) Aveti grija deosebita cand utilizati Accupro

- daca efectuati sau trebuie sa efectuati o cura de desensibilizare, si anume pentru a reduce reactiile la intepaturile de albine sau de viespi;

- daca sunteti tratat sau pe cale de a fi tratat prin afereza lipoproteinelor cu densitate mica (inlaturarea colesterolului din sange prin anumite aparate);

- daca suferiti de boli de rinichi sau daca utilizati un aparat de hemodializa (un rinichi artificial);

- daca suferiti de boli de ficat;

- daca suferiti de boli de inima.

Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca banuiti ca sunteti (sau veti ramane) insarcinata. In mod normal medicul dumneavoastra va va recomanda sa intrerupeti tratamentul cu Accupro inainte sa ramaneti insarcinata sau imediat ce ati aflat ca sunteti insarcinata si va va recomanda un alt medicament in locul Accupro.

Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau daca va pregatiti sa alaptati. In timp ce luati Accupro nu este recomandata alaptarea nou-nascutilor (primele cateva saptamani dupa nastere) si in special a prematurilor.

CUM SA LUATI ACCUPRO

Luati intotdeauna Accupro exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca aveti impresia ca Accupro actioneaza slab sau prea puternic, informati medicul sau farmacistul.

Comprimatele pot fi luate o data sau de doua ori pe zi. Tratamentul incepe cu o doza mica, care poate fi marita, daca medicul considera necesar, pana ce se obtine efectul dorit.

Se recomanda administrarea comprimatelor la aceleasi ore din zi, in mod regulat. Comprimatele se inghit cu o cantitate suficienta de apa.

1) Hipertensiune arteriala

Doza initiala este, de obicei, de 10 mg, putand apoi fi crescuta la 20-40 mg pe zi. De obicei, doza nu va fi crescuta mai repede de o luna. Daca este necesar, medicul poate prescrie pana la maximum 80 mg pe zi.

Daca deja va aflati in tratament cu un diuretic, medicul poate recomanda o doza initiala de 5 mg, care poate fi apoi crescuta treptat.

2) Insuficienta cardiaca congestiva

Accupro se administreaza in acelasi timp cu un diuretic sau/si un glicozid cardiac, iar doza initiala este de 5 mg, o data sau de doua ori pe zi. Aceasta doza poate fi apoi crescuta la 10-40 mg pe zi, luate o data sau impartite in doua prize.

Urmati cu strictete indicatiile medicului si nu schimbati niciodata dozele din proprie initiativa.

3) Boli de rinichi

Daca suferiti de boli de rinichi, medicul poate sa va recomande doze mai mici.

Varstnici

Nu este necesara modificarea dozelor.

Copii

Accupro nu este indicat copiilor.

Daca ati luat mai mult Accupro decat trebuie

Daca luati prea multe comprimate poate fi periculos, tensiunea arteriala putand scadea prea mult. Anuntati medicul sau adresati-va imediat celui mai apropiat spital.

Daca ati uitat sa luati Accupro

Nu va ingrijorati. Luati urmatorul comprimat imediat ce va amintiti; daca este momentul urmatoarei doze, luati doar aceasta doza; nu luati o doza dubla pentru a recupera doza uitata.

REACTII ADVERSE POSIBILE ACCUPRO

Ca toate medicamentele, Accupro poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Incetati sa mai luati Accupro si chemati imediat o ambulanta daca resimtiti vreuna din simptomele mentionate mai jos. Desi sunt foarte rare, acestea pot fi foarte grave.

- Umflarea fetei, limbii si a gatului care poate determina probleme grave de respiratie (angioedem);

- Dureri abdominale severe care va provoaca varsaturi (angioedem intestinal);

- Infarct miocardic, cresterea ritmului batailor inimii;

- Slabiciune a bratelor, picioarelor sau probleme de vorbire ce pot fi simptomele unui posibil accident vascular cerebral;

- Eruptie intensa trecatoare pe piele inclusiv blande, mancarimea, basicarea, descuamarea si umflarea pielii, inflamarea membranelor mucoase (sindrom Stevens Johnson);

- Reactii alergice severe (anafilactoide) la acest medicament.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca resimtiti vreuna din reactiile de mai jos dupa ce luati acest medicament. Desi sunt foarte rare, aceste simptome pot fi grave.

-  Dureri in piept, senzatie de gheara in piept, scurtarea respiratiei, suieraturi sau probleme de respiratie, ritm neregulat al inimii sau batai prea puternice al inimii (palpitatii).

CUM SE PASTREAZA ACCUPRO

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25?C, in ambalajul original.

Nu utilizati Accupro dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE ACCUPRO

Ce contine Accupro:

ACCUPRO 5 mg comprimate filmate:

- Substanta activa este quinapril sub forma de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat contine quinapril 5 mg sub forma de clorhidrat de quinapril 5,416 mg.


MAI POTI CITI